1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4
Autor: Ion Toma
Editura: Niculescu
Categorie: Pentru copii, adolescenti
Produs: 1000 de superlative si curiozitati de cultura generala
ID produs: 9786063802584

1000 de superlative si curiozitati de cultura generala de Ion Toma – Descriere

Lucrarea de fata isi propune sa extinda si sa aprofundeze studiul numelor de locuri, o categorie lexicala mai putin avuta in vedere de lingvisti. Disciplina care se ocupa de cercetarea numelor de locuri, toponimia, parte a onomasticii (lingvistica numelor proprii), este o ramura mai noua a lingvisticii si se afla situata la granita cu alte stiinte, in primul rand cu geografia, istoria si sociologia. Poate si de aceea, unele aspecte ale nasterii, evolutiei si functionarii numelor de locuri nu au fost observate si luate in studiu mai devreme.Extinderea studiului se refera la abordarea unor categorii de nume de locuri aflate in spatii apropiate, dar mai ales indepartate, de teri­toriul romanesc si foarte importante atat lingvistic, cat si geografic, istoric, sociocultural etc.Aprofundarea cercetarii vizeaza analiza mecanismelor lingvistice, sociogeografice, istorice, economice, comerciale, culturale care detaseaza aceste nume, devenite superlative in sens larg, de masa de toponime uzitata in spatiile comunitatilor locale sau zonale in care s-au nascut si se afla localizate.
Aceste superlative au fost nume obisnuite, dar au dobandit renume, iar altele re-nume, trecand in alte categorii lexicale.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Ion Toma

Carti Editura NICULESCU

Carti din categoria Pentru copii, adolescenti

One thought on “1000 de superlative si curiozitati de cultura generala de Ion Toma

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea 1000 de superlative si curiozitati de cultura generala de Ion Toma? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *