1 / 2

2 / 2Autor: Romain Gary
Editura: Univers
Categorie: Fictiune
Produs: Ai toata viata inainte
ID produs: 9789733412205

Ai toata viata inainte de Romain Gary – Descriere

Romain Gary s-a nascut in 1924 la Vilnius, in Lituania, unde si-a petrecut prima parte a copilariei. In cel de-al Doilea Razboi Mondial a luptat alaturi de trupele franceze in Europa si in Africa de Nord, devenind apoi un diplomat si un scriitor de succes. Este cunoscut publicului roman pen¬tru romanele Clar de femeie, Prima dragoste, ultima dragoste, Alint, dar mai cu seama pentru Ai toata viata inainte.Gary a reusit sa insele vigilenta criticilor si a cititorilor, fiind singurul scriitor care a castigat Premiul Goncourt de doua ori.
Dupa ce in 1956 a primit premiul pentru romanul Les racines du ciel (Radacinile cerului), Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, in 1975, pentru Ai toata viata inainte, publicat sub pseudonimul Emile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sala cum nepotul sau, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identitatii dintre Gary si Ajar a fost pus abia dupa ce scrii-torul s-a sinucis, in decembrie 1980.Momo a fost crescut de cand se stie de Madam Roza, o evreica batrana care „a fost candva femeie si nu i-a trecut de tot“, in apartamentul ei, laolalta cu alti copii pe care mamele lor nu-i pot pastra, dar nici nu vor sa-i lase in grija Asistentei Publice.
Lumea lui Momo este un cartier parizi¬an sarac in care traiesc de-a valma prostituate, travestiti, hoti de buzunare, comercianti marunti; o lume colorata, cu bune si rele, plina de abjectie, dar nu lipsita de umanitate si caldura, descrisa cu afectiune si umor de naratorul-copil. „Trebuie sa iubesti“ e concluzia acestei carti extraordinare, aflate la a patra editie in limba romana, in aceeasi traduce¬re de exceptie semnata de Laszlo Alexandru.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Romain Gary

Carti Editura UNIVERS

Carti din categoria Fictiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.