1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6Autor: Paolo Cognetti
Editura: Polirom
Categorie: Fictiune
Produs: Baiatul salbatic
ID produs: 9789734674763

Baiatul salbatic de Paolo Cognetti – Descriere

Roman autobiografic inrudit cu bestsellerul Cei opt munti, Baiatul salbatic are drept protagonist un barbat in virsta de treizeci de ani, singuratic, dezorientat si care si-a pierdut increderea in sine. Cei zece ani in care nu a mai vazut muntii unde a descoperit libertatea pe cind era copil si-au lasat amprenta asupra sa, transformindu-l intr-un om vlaguit si demoralizat. Si acesta e motivul pentru care se hotaraste sa inchirieze o cabana aflata la 1.900 de metri altitudine ca sa traiasca, timp de citeva luni, viata la care visase intotdeauna in secret.
Izolat de lume, avind drept companie doar niste localnici, citeva animale si cartile autorilor preferati – Henry David Thoreau, Jon Krakauer, Elisee Reclus –, isi recapata fortele, redescoperind totodata esenta propriei fiinte: inspiratia de a scrie. Jurnal, meditatie filozofica si jurnal de calatorie deopotriva, Baiatul salbatic este o reflectie profunda asupra singuratatii, prieteniei si relatiei cu natura si cu familia. O carte emotionanta si plina de forta apartinind uneia dintre vocile de prim rang ale literaturii italiene contemporane.„Baiatul salbatic contine esenta unei experiente: catalog al lucrurilor auzite la umbra copacilor, intuitii marunte si astrale, prietenii invaluite in tacere si citate bine alese, pentru ca, la urma urmei, nici un tovaras de calatorie nu e mai generos si mai sociabil decit o carte.” (Panorama)„O scriitura discreta si rafinata, un text profund care poate fi citit in aceeasi masura ca un imn inchinat naturii si ca povestea formarii unui caracter.” (Le Monde des Livres)„Daca muntele este o incercare pentru trup si minte, atunci e deopotriva o provocare pentru limbaj.
Impetuos si limpede ca un torent, limbajul cartii lui Paolo Cognetti se masoara cu peisajul si cu el insusi.” (Le Courrier)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Paolo Cognetti

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Baiatul salbatic de Paolo Cognetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *