1 / 2

2 / 2Autor: Kingsley Amis
Editura: ALL
Categorie: Fictiune
Produs: Batranii ticalosi
ID produs: 9789737246714

Batranii ticalosi de Kingsley Amis – Descriere

Roman distins cu Man Booker PrizeSub pretextul comicului, romanul lui Amis emana un iz de crematoriu, expunand teme greu de abordat, precum moartea, varsta inaintata, ranchiuna, destramarea casniciilor.In Tara Galilor a anilor 1980, o gasca de batrani ursuzi si suspiciosi, prieteni vechi, isi respecta cu strictete intalnirile zilnice de la Bible, singurul pub care le mai pastreaza amintirile. Viata lor se scurge cu o lentoare calculata. Pentru fiecare, batranetea are neajunsurile ei, insa, cu toate acestea, isi pastreaza energia, fiind mereu pusi pe sotii si incercand sa recupereze tineretea ireversibila.Cursul lin al vietilor lor se schimba brusc cand doi vechi prieteni, celebrul scriitor si om de televiziune Alun Weaver, epigon al lui Brydan, poetul national si emblema Tarii Galilor, si frumoasa lui sotie, Rhiannon, se reintorc in regiunea South Wales, dupa ani buni petrecuti la Londra.
Vestea declanseaza o adevarata isterie de zvonuri si barfe, prin care ies la iveala secrete de mult ingropate si legaturi nebanuite inca din tinerete: iubiri neimplinite, rivalitati ascunse, prietenii inselatoare si infidelitati.Povestile personajelor se inlantuie pentru a crea stereotipul batranului galez, care se incapataneaza sa-si apere lumea de efectele dezastruoase ale modernizarii. Cu totii isi gasesc insa alinarea in alcool, cu totii aluneca treptat in degradare pentru a face loc viitoarei generatii, marcate de povestea de dragoste dintre William si Rosemary, nimeni altii decat copiii a doi dintre acesti prieteni vechi care si-au ratat iubirea.„Cea mai ambitioasa carte a lui Kingsley Amis.
Cel mai cuprinzator roman al sau, care abordeaza multiple tonalitati si emotii, trecand de la o perspectiva sumbra la o delicatete plina de lirism.“ – The New York Times„Batranii ticalosi reprezinta o dovada binevenita a maiestriei lui Kingsley Amis, in care perfidia si bunavointa se intrepatrund.
Ca intotdeauna, autorul joaca rolul unei calauze perspicace in acest univers in care ceea ce se spune nu e ceea ce pare, iar ceea ce se simte nu se exprima, un univers in care viata este luata ca atare.“ – Los Angeles Times

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Kingsley Amis

Carti Editura ALL

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Batranii ticalosi de Kingsley Amis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *