Blues pentru gaurile negre

Autor: Janna Levin
Editura: Trei
Categorie: Fictiune
Produs: Blues pentru gaurile negre
ID produs: 9786064005038

Blues pentru gaurile negre de Janna Levin – Descriere

Ce se intampla atunci cand se ciocnesc doua gauri negre?„O carte splendida pentru oricine e interesat de felul in care functioneaza stiinta si de forta ingeniozitatii umane.“ – The Wall Street Journal „E greu de imaginat ca se poate scrie o poveste mai frumoasa despre dificultatile care insotesc descoperirile stiintifice. Blues pentru gaurile negre imbina perfect stiinta si arta povestirii intr-o proza limpede si placuta.“ – New StatesmanIn 1916, Einstein a prezis existenta undelor gravitationale. Un secol mai tarziu, sunt inregistrate primele sunete din spatiu care dovedesc existenta acestor unde, cauzate de coliziunea a doua gauri negre.
Cartea de fata relateaza povestea fascinanta a obsesiilor, aspiratiilor si dificultatilor intampinate de oamenii de stiinta care, timp de cincizeci de ani, au depus eforturi asidue ca sa capteze aceste unde greu de identificat. La cinci decenii dupa ce fost conceput experimentul, echipele de cercetatori se straduiesc sa intercepteze o frantura de sunet cu ajutorul a doua instalatii colosale, sperand sa reuseasca la timp pentru a marca centenarul celei mai radicale idei a lui Einstein. Avand acces fara precedent la surprizele, dezamagirile, realizarile si riscurile din aceasta poveste remarcabila, Janna Levin ofera un portret fascinant al stiintei moderne, diferit de tot ceea ce stiam pana acum.Janna Levin este profesoara de fizica si astronomie la Colegiul Barnard al Universitatii Columbia, iar in 2012 a primit o bursa Guggenheim.
Cercetarile ei stiintifice se concentreaza asupra inceputurilor universului si asupra gaurilor negre. Cartea ei precedenta, A Madman Dreams of Turing Machines, a castigat Premiul PEN/Bingham. A mai publicat volumul How the Universe Got Its Spots: Diary of a Finite Time in a Finite Space.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Janna Levin

Carti Editura TREI

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Blues pentru gaurile negre de Janna Levin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *