Autor: Monica Gheorghe
Editura: Universul Juridic
Categorie: Drept
Produs: Cai amiabile de solutionare a conflictelor de munca
ID produs: 9789731273822

Cai amiabile de solutionare a conflictelor de munca de Monica Gheorghe – Descriere

Aceasta lucrare, in cadrul Premiilor Stiintifice ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii „Titu Maiorescu” si ale revistelor „Dreptul” si „Palatul de Justitie” pe anul 2010, a obtinul Premiul „Octavian Capatina”.Teza de doctorat constituie o abordare inedita a unui subiect deosebit de complex grefat pe optiunile contemporane, din ce in ce mai extinse, privind solutionarea pe cale alternativa a diferendelor (litigiilor/conflictelor) juridice.Chiar daca extinderea reglementarii si utilizarii cailor de solutionare alternativa a litigiilor reprezinta intr-o anumita masura un rezultat al efectelor globalizarii asupra dreptului, in domeniul conflictelor de munca, reglementarea mijloacelor de solutionare a acestora constituie un atribut national al fiecarui stat, cu luarea in considerare a normelor OIM si ale UE.Desi intentia legiuitorului roman este, cu certitudine, clara, si anume aceea ca partile sa incerce solutionarea conflictului individual sau colectiv de munca, dintre ele, pe cale amiabila, transpunerea in legislatie a acestei intentii apare ca incoerenta, neclara si chiar contradictorie. Cu exceptia cailor alternative reglementate legal pentru solutionarea conflictelor de interese, in rest, legislatia este stufoasa, necorelata ca solutii sau chiar marcata de intregi zone confuze.Lucrarea „Cai amiabile de solutionare a conflictelor de munca” are ca scop analiza stadiului actual de reglementare al legislatiei muncii in vederea surprinderii cailor de solutionare amiabila a conflictelor de munca, pentru ca, in final, prin raportare la normele internationale si europene, la sistemele de drept comparat analizate, sa se defineasca un sistem articulat, unitar si specializat de solutionare a conflictelor individuale si colective de munca, prin mijloace alternative/amiabile.Pentru prima data este supusa comunitatii academice, doctrinarilor si practicienilor din domeniul dreptului o lucrare ampla care cuprinde si un set de propuneri, ca baza pentru abordari viitoare, atat pe plan doctrinar, cat si, indeosebi, pe plan legislativ.CUPRINSCAPITOLUL I – ASPECTE INTRODUCTIVE PRIVIND CONFLICTUL SISOLUTIONAREA ALTERNATIVA A CONFLICTELOR Sectiunea IConceptul de conflict – fenomen psihosocialSectiunea IIConsideratii privind solutionarea alternativa a conflictelor2.1. Mijloace alternative de solutionare a conflictelor (ADR)2.2.
Clasificarea mijloacelor ADR2.3. Mijloacele ADR in Romania2.4. Natura juridicaSectiunea IIIEvolutia istorica a reglementarii si a solutionarii alternative a conflictelor de munca in tara noastra3.1.
Reglementarea conflictelor de munca in perioada anterioara Primului Razboi Mondial3.2. Reglementarea conflictelor de munca in perioada interbelica3.3. Reglementarea conflictelor de munca in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial3.4.
Reglementarea conflictelor de munca in perioada 1946-19903.5. Trasaturile solutionarii conflictelor de munca pana in anul 19903.6. Solutionarea conflictelor de munca in intervalul 1990-19993.7.
Reglementarea conflictelor de munca sub imperiul Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, al Legii nr. 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca si al Legii nr.
192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator3.8. Concluzii privind solutionarea conflictelor de munca dupa anul 1990 CAPITOLUL II – NORME INTERNATIONALE, ALE UNIUNII EUROPENESI NORME DE DREPT COMPARAT REFERITOARE LA SOLUTIONAREA CONFLICTELOR DE MUNCA Sectiunea INorme internationale si ale Uniunii Europene privind solutionarea conflictelor de munca1.1. Reglementarile Organizatiei Internationale a Muncii1.2.
Recomandari rezultate din supravegherea exercitata de Organizatia Internationala a Muncii in materia solutionarii conflictelor de munca1.3. Carta sociala europeana1.4. Reglementarile Uniunii EuropeneSectiunea IIReglementarea conflictelor de munca si solutionarea acestora in legislatia altor state2.1. Reglementarea conflictelor de…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Monica Gheorghe

Carti Editura UNIVERSUL JURIDIC

Carti din categoria Drept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.