Editura: ACS
Categorie: Arta, arhitectura
Produs: Caietele restaurarii 2017
ID produs: 2000000823317
Caietele restaurarii 2017 – Descriere
Interdisciplinaritate – tema propusa pentru acest numar este „firul rosu” care leaga, sau ar trebui sa lege, orice interventie pe opera de arta.Consideram ca din toate cele 5 numere anterioare din „Caietele restaurarii” se intelege importanta colaborarii dintre specialisti pentru rezultate optime, dar am dorit sa o punctam o data in plus.Grija pentru mostenirea culturala este a noastra, a tuturor, indiferent de profesie sau statut social. Interventia propriu-zisa trebuie insa sa revina specialistului, iar efortul restauratorului fara contributia istoricului de arta, a chimistului, a biologului ori a petrografului sau structuristului, dupa caz, poate fi zadarnic.Putem asadar foarte bine sa traducem „interdisciplinaritate” prin „impreuna” pentru ca numai impreuna patrimoniul nostru poate dainui. Multumim autorilor si tuturor contributorilor;multumim partenerilor si finantatorilor;multumim tie, cititorule, care faci ca efortul nostru sa fie util! – editura ACSCUPRINSTereza Sinigalia – Impreuna.
Memoriei Profesorului Vasile Dragut / 8Laura Hangiu – Starea de conservare a unui fragment de lemn arheologic, influentata de proprietatile fizice ale acestuia. Propuneri de tratament / 12Tiberiu Bogdan Sava, Maria-Valentina Ilie, Andrei Robu, Cristian Manailescu, Gabriela Sava – Datarea cu radiocarbon a unei probe de lemn provenite de la Cetatea Giurgiu / 26Angela Horvath, Razvan Gavrila – Studiu asupra compozitiei si starii de conservare a fragmentelor de vitralii descoperite in urma sapaturilor arheologice din Timisoara in anul 2015 / 30Giancarlo Napoli, Sorin Pirvulescu – Pompeii. Restaurarea mulajelor victimelor eruptiei Vezuviului / 46Marius Kovacs, Maria Sbera – Aspecte intalnite in tratamentul aplicat unei picturi contemporane, elaborata in tehnica mixta.
Studiu de caz: „Dinamica I”, Romul Nutiul / 66Alexandra Hajnsek, Alina Marinescu, Ramona Ungureanu – Criteriul vizibilitatii, instrument de protejare a monumentelor istorice din perspectiva urbanistica. Catedrala romano‑catolica „Sfantul Iosif” Bucuresti – studiu de caz / 78Andreia Teodorescu – Materiale si instrumente traditionale folosite in restaurarea picturii orientale / 96Florence Lelong, Thomas Guiblain, Sophie Champdavoine ,Karine Froment, Ioana Stanculescu – Restaurarea usilor imparatesti de la Muzeul Traditiei Aulice, Palatul Mogosoaia / 104Marin Cotetiu – Restabilirea prin restaurare a programului iconografic al iconostasului de la biserica „Sfantul Gheorghe” din Mogosoaia / 118Mirela Constantin – Restaurarea iconostasului bisericii manastirii Tismana (2013 – 2015). Influenta variatiilor parametrilor de microclimat asupra interventiilor de restaurare / 130Daniela Moraru (Rasofora Teodosia) – Icoana de secol XVIII „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” de la Manastirea Dragomirna.
Etape preliminare interventiei de restaurare si metodologia aplicata / 158Katarzyna Gorecka – Pictura murala de secol XVIII de la biserica Sf. Ana din Varsovia, realizata de Walenty Zebrowski. Investigatii preliminare a starii de conservare, anamneza si evaluarea picturii / 174Gabriela Stefanita – Note privind reconstituirea unor etape de refacere a picturii Bisericii Icoanei din Bucuresti / 184Oana Comanescu, Silviu Petrescu, Bianca Muresan – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fostului Schit din Vii, Golestii Badii, Topoloveni, Arges.
Conservarea si restaurarea tamplei de zid / 196Maria‑Magdalena Drobota – Interventia de extragere a picturilor murale in Romania. De la Lecomte du Nouy la interventii contemporane / 210Kiss Lorand – Picturi medievale in zona Tarnavelor (I.) Cateva particularitati ale picturilor murale din bisericile evanghelice din Ighisul Nou si Malancrav / 250Angelica‑Ancuta…
Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare
RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.
Caietele restaurarii 2017 de merită citită?