Autor: Christine Suh
Editura: Curtea Veche Publishing
Categorie: Bibliografie scolara
Produs: Calatorie spre soare-apune
ID produs: 9786065889323

Calatorie spre soare-apune de Christine Suh – Descriere

Inapoi in timpWu Cheng’en a scris Calatorie spre soare-apune in anii 1590. Guvernul chinez de la acea vreme nu era prea competent, fiind incapabil sa i protejeze pe cetateni impotriva calamitatilor si tulburarilor larg raspandite, starnite de rebeli, banditi si pirati. Probabil ca au fost vremuri grele, in special pentru Wu, care a picat la examenul de evaluare nationala si, astfel, a pierdut sansa de a deveni functionar guvernamental si de a si sluji concetatenii.Wu si a bazat lucrarea pe legende legate de un calugar chinez pe nume Xuan Zang, care, in secolul al VII lea, a calatorit pana in India, unde a petrecut treisprezece ani pentru a studia budismul.
Intors in China, si a dedicat viata traducerii si transmiterii scrierilor budiste pe care le a adus cu el.In intreaga istorie a Chinei, au circulat numeroase povesti si basme populare legate de realizarile lui Xuan Zang. Cand a scris Calatorie spre soare-apune, Wu Cheng’en s a inspirat din plin din aceste relatari si povesti, cu radacini adanci in credintele, miturile si sistemul de valori chinezesti.Si mai important este faptul ca opera a fost scrisa in chineza „vernaculara“, adica in limba folosita de oamenii obisnuiti in viata de zi cu zi, si nu in jargonul si terminologia specializate pe care le foloseau elitele si profesorii. Drept urmare, Calatorie spre soare-apune este considerat a fi unul dintre cele mai populare romane chinezesti din toate timpurile: el contine mult umor, satira, conflicte emotionale si fizice, precum si simboluri si alegorii care le sunt bine cunoscute cititorilor chinezi.Calatorie spre soare-apune il descrie in principal pe Regele Maimuta care se transforma dintr o creatura magica rautacioasa intr un erou supranatural.
Spre deosebire de Xuan Zang, Porc si Nisipos, care si au comis pacatele in vieti anterioare si sunt astfel alungati in lumea oamenilor pentru a si rascumpara greselile, Regele Maimuta s a nascut in mod miraculos dintr o stanca, deci nu a avut parte de vreo viata anterioara. Curajul sau de a si recunoaste greselile si de a plati pentru ele, dedicandu si viata protejarii lui Xuan Zang in timpul calatoriei lor, este considerat un fapt demn de respect.Unii cercetatori chinezi considera ca numerosii demoni si monstri, pe care Xuan Zang si discipolii sai i au intalnit in calea lor, reprezinta diverse aspecte negative ale personalitatii acestora. Faptul ca toate aceste creaturi malefice fie incearca sa si obtina nemurirea consumand carne de calugar, fie sunt atrase de frumusetea acestuia sugereaza incercarea autorului de a promova importanta frumusetii interioare, a sufletului.
Ce valoare au carnea si sangele, se intreaba el, daca persoana respectiva nu are o inima de aur?In vechea China apare o maimuta fermecata, care creeaza haos peste tot unde merge. Singura cale prin care i se pot pune inselatoriile si talentele in slujba binelui este aceea de a i se incredinta protejarea lui Xuan Zang, tanarul si frumosul calugar decis sa calatoreasca din China pana in India in cautarea pretioaselor scrieri sacre.Regele Maimuta si ceilalti discipoli, Porcul si Nisiposul, trebuie sa l apere pe…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Christine Suh

Carti Editura CURTEA VECHE PUBLISHING

Carti din categoria Bibliografie scolara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *