Canonizare, demitizare si realism stiintific

Autor: Ionut Butoi
Editura: Eikon
Categorie: Biografii, memorii, jurnale
Produs: Canonizare, demitizare si realism stiintific
ID produs: 9786067117370

Canonizare, demitizare si realism stiintific de Ionut Butoi – Descriere

Acest volum marcheaza o etapa parcursa, dar nu incheiata, in cercetarile despre Mircea Vulcanescu si epoca sa. L-am alcatuit din studiile pe care le-am realizat in paralel si in continuarea volumului Mircea Vulcanescu. O microistorie a interbelicului romanesc (Eikon, 2015), studii prin care adancesc anumite teme si episoade din biografia marcantului membru al Scolii Sociologie de la Bucuresti.
Publicate in diverse reviste stiintifice, ele completeaza tabloul creionat in O microistorie, fiind, insa, departe de a-l epuiza. Se regasesc, aici, o biografie de lucru pe care am realizat-o mai degraba ca un exercitiu necesar si provizoriu decat ca un studiu exhaustiv, studii despre activitati si preocupari mai putin cunoscute, cum ar fi polemicile in care s-a implicat Vulcanescu, articolele sale despre moda, influentele dobandite in urma interactiunii cu cercurile crestine de la Paris din anii 1920, precum si clarificari ale unor momente notorii, dar rau cunoscute, cum ar fi colaborarea cu saptamanalul Dreapta, implicarea in proiectul Enciclopediei Romaniei, dar si receptarea sa postbelica si a procesului in urma caruia a fost condamnat. La acestea se adauga doua redari critice ale unor materiale de arhiva inedite din corespondenta lui Vulcanescu si din jurnalul celei de-a doua sotii.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Ionut Butoi

Carti Editura EIKON

Carti din categoria Biografii, memorii, jurnale

One thought on “Canonizare, demitizare si realism stiintific de Ionut Butoi

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Canonizare, demitizare si realism stiintific de Ionut Butoi? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *