Cartile vietii

Autor: Emilia Ivancu
Editura: Eikon
Categorie: Poezie, teatru, studii literare
Produs: Cartile vietii
ID produs: 9786067117882

Cartile vietii de Emilia Ivancu – Descriere

“Cartea marii, Cartea mortii si Cartea iubirii sunt cele trei cicluri pe care Emilia Ivancu le construieste poetic drept Carti ale vietii, in acest nou volum de versuri, prin care mai urca o treapta in devenirea sa creatoare. Primul text s-ar putea citi ca o arta poetica: „Asa am inceput sa scriu / despre cum am inceput sa vorbesc limba aerului si a apei, / a pamantului si a focului.” (Somn de cantec) Avem in fata (cum avem si in celelalte volume) o lirica a elementelor, iar poemul, asa cum il concepe autoarea lui, este limba acestora, limba nascuta din nevoia de a percepe lumea drept poem, drept cantec. Apa si focul, pamantul si aerul vorbesc oamenilor in limba lor, prin transfigurari secunde, precum oceanul-marea-raul-valul-izvorul-fantana sau pasarea, delfinul, castanul, steaua, piatra, umbra – motive recurente in textele Emiliei Ivancu.
Desi par „separate” tematic, cele trei carti comunica prin motive care se cer purtate si inspirate de mai multe texte: nasterea lumii, nasterea omului sau nasterea poemului comunica o iubire care scapa intelegerii imediate, o iubire a carei alternative nedorita e nimicul, neantul, iadul-vazut-ca-lipsa-a-iubirii. Intelegerea aceasta ar putea fi invatata.” (extras din din Prefata semnata de Georgeta Orian).

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Emilia Ivancu

Carti Editura EIKON

Carti din categoria Poezie, teatru, studii literare

One thought on “Cartile vietii de Emilia Ivancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *