China in zece cuvinte

Autor: Yu Hua
Editura: Humanitas
Categorie: Istorie
Produs: China in zece cuvinte
ID produs: 9789735059545

China in zece cuvinte de Yu Hua – Descriere

Bine-cunoscutul scriitor chinez Yu Hua, autor al bestsellerurilor In viata si Cronica unui negustor de sange, ne ofera, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectiva curajoasa asupra Chinei din ultima jumatate de secol, de la Revolutia Culturala si cultul pentru presedintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen si boomul economic din zilele noastre.China in zece cuvinte este, pentru cititorul strain, o sansa unica de a intelege acest colos misterios.„China in zece cuvinte infatiseaza o natiune compromisa moral, afectata de somajul galopant, polarizarea de clasa, coruptia si risipa endemice. La cele doua extreme, taranii traverseaza tara ca sa-si vanda sangele, in vreme ce multimilionarii isi construiesc vile care imita Casa Alba. Fiecare eseu e dedicat unui cuvant anume – originilor sale, sensului apreciativ sau depreciativ –, incepand cu «popor» si sfarsind cu «cacealma», un arc care, pentru Yu Hua, pare sa sintetizeze in buna masura ultima jumatate de secol din istoria Chinei.“ (New York Times)„Pare imposibil sa spui povestea giganticei transformari a Chinei in doar zece cuvinte.
Cum sa surprinzi consecintele celei mai rapide revolutii industriale din istorie, care a avut loc in cea mai populata tara de pe pamant? Yu Hua a reusit s-o faca in aceste scurte eseuri caleidoscopice, in care fiecare cuvant antreneaza amintiri personale, reportaje contemporane si comentarii politice incisive.“ (The Independent)„Uneori comice, alteori sfasietoare sau cumplite, aceste zece eseuri miscatoare si instructive constituie o mica perspectiva caleidoscopica asupra Chinei contemporane… Scrisa cu ochiul si flerul narativ ale unui romancier, China in zece cuvinte il face pe cititor sa reconsidere „miracolul chinez“. (Ha Jin)„Rareori gasesti o carte de fictiune care sa fie cand isteric de amuzanta, cand profund miscatoare si tulburatoare.
Cu atat mai neobisnuit este sa intalnesti asemenea calitati intr-o opera de non-fictiune. China in zece cuvinte este o asemenea lucrare.“ (Los Angeles Review of Books)Pe coperta: Zhu Yi Yong, Memories of the past series no. 17, ulei pe panza, 2006

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Yu Hua

Carti Editura HUMANITAS

Carti din categoria Istorie

One thought on “China in zece cuvinte de Yu Hua

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea China in zece cuvinte de Yu Hua? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *