Cine i-a gatit cina lui Adam Smith?

Autor: Katrine Marcal
Editura: Publica
Categorie: Business si economie
Produs: Cine i-a gatit cina lui Adam Smith?
ID produs: 9786067222043

Cine i-a gatit cina lui Adam Smith? de Katrine Marcal – Descriere

„Nu ne asteptam sa avem parte de cina noastra prin bunavointa macelarului, a berarului sau a brutarului, ci gratie faptului ca acestia isi urmaresc propriul interes.“ Atunci cand a scris ca toate actiunile noastre izvorasc din interesul egoist si ca lumea se invarte animata de castigul financiar, Adam Smith i-a dat viata „omului economic“. Egoist si cinic, omul economic ne-a dominat de atunci incoace gandirea, iar influenta lui s-a raspandit din domeniul pietei pana la modul in care facem cumparaturi, muncim si iubim. Si totusi, in fiecare seara, mama lui Adam Smith avea grija sa-i puna pe masa cina, nu manata de interesul egoist, ci de iubire.
In prezent, teoria noastra economica se axeaza pe interesul egoist si exclude toate celelalte motivatii. Nesocoteste munca neplatita a femeilor care isi cresc copiii, le poarta de grija celor care au nevoie de asistenta, fac curat si gatesc. Insista ca daca femeile sunt platite mai putin, atunci asta se explica prin faptul ca munca lor valoreaza mai putin – cum ar putea sa fie altfel? Teoria economica ne-a spus o poveste despre modul in care functioneaza lumea si noi am inghitit-o pe de-a-ntregul.
A venit vremea sa schimbam povestea. In aceasta curajoasa zugravire a dezordinii in care ne aflam, Katrine Marcal ataca cel mai mare mit al epocii noastre si ne invita sa-l alungam pe omul economic o data pentru totdeauna. Katrine Marcal ne prezinta o convingatoare critica a „omului economic“, pe care ni-l dezvaluie asa cum este cu adevarat – o fictiune.
Aceasta carte erudita, furioasa si eminamente usor de citit ii va face pe foarte multi economisti sa-si caute o ascunzatoare. Philip Roscoe, autorul cartii I Spend, Therefore I Am Incisiva si spirituala, Cine i-a gatit cina lui Adam Smith? cauta sa restaureze un sentiment de omenie, de empatie si de grija in imaginea noastra despre economie si relatiile dintre sexe. Cartea lui Katrine Marcal este instructiva, incisiva si amuzanta: omul economic si-a gasit perechea.
Nina Power, autoarea cartii One Dimensional Woman Aceasta este o viziune total diferita – si feminista – a teoriei economice. Will HuttonKatrine Marcal ne convinge cu farmecul unor calitati remarcabile, rar de gasit in una si aceeasi persoana: documentare solida in istoria doctrinelor economice, forta analitica, umor acid, scriitura alerta si neconventionala, curajul de a spune lucrurilor pe nume si de a-si asuma propunerea unor solutii de schimbare a lumii noastre intr-una mai buna si mai echitabila.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Katrine Marcal

Carti Editura PUBLICA

Carti din categoria Business si economie

One thought on “Cine i-a gatit cina lui Adam Smith? de Katrine Marcal

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Cine i-a gatit cina lui Adam Smith? de Katrine Marcal? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *