1 / 2

2 / 2Autor: David Grossman
Editura: Polirom
Categorie: Fictiune
Produs: Cineva cu care sa fugi de acasa
ID produs: 9789734672110

Cineva cu care sa fugi de acasa de David Grossman – Descriere

Israel Prize for Literature 2018Tinarul Asaf gaseste pe strada un labrador care-l tiraste vrind-nevrind, cu toata nelamurirea lui, la o pizzerie si apoi in chilia unei calugarite. Va afla ca pe calugarita o cheama Teodora, ca este inchisa in manastire inca din copilarie si, ca sa-si treaca timpul, citeste mult, corespondeaza cu oameni importanti din intreaga lume si-si pune intrebari neasteptate: „Cum ii explici unui orb ce sint verdele, violetul, purpuriul? A ce miroase un nou‑nascut dupa baie? Ce simte un om cind trenul goneste in viteza pe linga el? Cum bat la unison inimile spectatorilor la o minunata piesa de teatru?”. Amindoi, tinarul curajos si strania eremita, incearca s-o gaseasca pe Tamar, o adolescenta care si-a luat lumea-n cap si cinta pe strazi cu glas dumnezeiesc, cautindu-l, in acelasi timp, pe Sai, un tinar genial ratacit in lumea drogurilor.
Un roman caleidoscopic, vazut de critici ca o combinatie intre Alearga, Lola, alearga si Oliver Twist, Cineva cu care sa fugi de acasa isi dezvolta intriga pe jumatate politista, pe jumatate romantica in lumea unui Ierusalim vazut cu un ochi fugar, colorat de povesti sinistre si romantioase aventuri nocturne, descris ca din goana unui tren care fuge parca fara destinatie.„Frumos si impresionant… Grossman a creat un loc plin de mari pericole si schimbari de situatie neverosimile, de suspans irezistibil si rodnice chinuri ale dragostei.” (Los Angeles Times)„Pasionat si sincer… o poveste in acelasi timp universala si personala, o poveste de iubire clasica plasata in Israelul zilelor noastre.” (The New York Times Book Review)„In romanul lui Grossman, a carui poveste colinda strazile prafuite ale Ierusalimului, idealismul si angoasa adolescentina dau viata personajelor.” (The New Yorker)„Cineva cu care sa fugi de acasa dovedeste inca o data ca Grossman este unul dintre cei mai fermecatori scriitori contemporani.” (San Francisco Chronicle)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de David Grossman

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Cineva cu care sa fugi de acasa de David Grossman

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Cineva cu care sa fugi de acasa de David Grossman? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *