Codin. Ciulinii Baraganului

Autor: Panait Istrati
Editura: Cartex
Categorie: Bibliografie scolara
Produs: Codin. Ciulinii Baraganului
ID produs: 9789731046181

Codin. Ciulinii Baraganului de Panait Istrati – Descriere

Un autentic veritabil Traind un atasament profund fata de valorile spirituale si refuzand compromisul, pe care il plaseaza in aceeasi categorie imposibil de acceptat cu banalitatea si marginirea cotidiana care conduc spre grotesc si inacceptabil, Istrati face o mitizare a valorilor artisticului, moralitatii, justitiei. Liniile definitorii ale destinului istratian sunt hamletiene. Istrati a crezut cu fervoare in misia culturala pe care o are de implinit in lume, asa cum a infruntat si decaderea lumii, aflate in iremediabil proces de putrefactie.
Sinceritatea lui Panait Istrati se reveleaza in aceasta pagina de confesiuni, care este in esenta o admirabila definitie a demersului sau literar: „Singur si sprijinindu-mi coatele la fereastra visez cateodata ore intregi. ªi nu e bine. Deoarece visul este mult mai concret cand se sprijina pe stalpii puternici ai amintirilor.
ªi cunosc foarte putine lucruri despre trecutul indepartat al Egiptului. Nu este de vina timpul care mi-a lipsit sa studiez, ci imposibilitatea de a retine faptele. Creierul meu se impotriveste oricarui ajutor care vine din carti.
Daca mama mea m-ar fi inscris la liceu, eu as fi fost o mediocritate uimitoare. in vreme ce, asa cum sunt, nu maimutaresc pe nimeni si nu indraznesc sa zbor catre inaltimi care cer aripi pe care nu le posed. in schimb, apreciez orice farama de adevar, care arde, ca fierul inrosit, inima mea insatiabila.
Sunt un foc care arde de dorinte. Pamantul si viata nu vor fi niciodata prea mari, pentru ceea ce eu pot sa simt. O cartita incandescenta ” in definitiv, iata ce sunt.
Lucian Pricop

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Panait Istrati

Carti Editura CARTEX

Carti din categoria Bibliografie scolara

One thought on “Codin. Ciulinii Baraganului de Panait Istrati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *