1 / 2

2 / 2Autor: Harriet Beecher Stowe
Editura: Andreas
Categorie: Pentru copii, adolescenti
Produs: Coliba unchiului Tom
ID produs: 9786067650365

Coliba unchiului Tom de Harriet Beecher Stowe – Descriere

Harriet Beecher Stowe (14 iunie 1811 – 1 iulie 1896) – abolitionista si scriitoare americana. Romanul „Coliba unchiului Tom (1852) infatiseaza viata african-americanilor sub sclavie; cartea a fost foart bine primita in nordul SUA si in Anglia, dar si-a atras ura celor din sudul Statelor Unite, care erau in favoarea sclaviei. Cand a intalnit-o pe Stowe, Abraham Lincoln i-a spus: „Decu aceasta este mica batrana, care a inceput acest nou razboi!”.”Coliba unchiului Tom“, romanul care a incantat atatea generatii de cititori, se numara si astazi printre cartile cele mai citite de pe glob.
A fost tradusa in peste 25 de limbi si autoarea ei poate fi considerata, pe drept cuvant, ca fiind una dintre femeile celebre ale literaturii.Harriet Beecher Stowe nu se gandise niciodata ca va fi scriitoare! Era o femeie simpla, preocupata de cresterea copiilor ei si de treburile casnice.Aceasta femeie modesta a scos primul strigat de revolta in favoarea sarmanilor robi de culoare, pe care stapanii lor ii vindeau ca pe orice mobila uzata sau ii puneau la muncile cele mai grele. Adanc indurerata de suferintele si umilintele negrilor, ea a hotarat sa-i scrie directorului unui ziar, care a incurajat-o, publicand primul reportaj din viata negrilor.Nimeni nu se putea indoi de sinceritatea scriitoarei. Primului ei reportaj i-a urmat un al doilea, apoi al treilea…
Astfel s-a nascut o carte care dezvaluia lumii intregi faptul ca, in plin secol al XIX-lea, sclavia mai dainuia ca o institutie recunoscuta prin Constitutia americana. Autoarea nu putea sti atunci ca sclavia negrilor americani nu era decat unul dintre aspectele sclaviei universale. In zilele noastre acest roman nu a pierdut nimic din actualitatea sa.
Izolat timp de decenii in anumite biblioteci destinate unui tineret crescut in respe­ctul acelor traditii burgheze, care au intarit discriminarile rasiale si situatia de „inferioritate“ a unei anumite categorii sociale, „Coliba unchiului Tom“ este si astazi o acuzatie adusa acelora care n-au reusit inca sa se elibereze de prejudecatile din trecut.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Harriet Beecher Stowe

Carti Editura ANDREAS

Carti din categoria Pentru copii, adolescenti

One thought on “Coliba unchiului Tom de Harriet Beecher Stowe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *