1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6Autor: Thomas Asbridge
Editura: Polirom
Categorie: Istorie
Produs: Cruciadele
ID produs: 9789734672141

Cruciadele de Thomas Asbridge – Descriere

Cum au ajuns doua dintre cele mai mari religii ale lumii sa recomande violenta in numele lui Dumnezeu? De ce atit de multi crestini si musulmani au raspuns apelului la cruciada si la jihad si ce anume a perpetuat ciclul violentei religioase in Orientul Apropiat? A fost prima cruciada un act de agresiune crestina? Ne putem intreba cine si de ce a cistigat razboiul din Tara Sfinta, insa mai important este sa intelegem in ce fel acesta a reconfigurat lumea medievala si a influentat istoria, cu urmari si ecouri pina astazi. E ceea ce face lucrarea lui Thomas Asbridge, o istorie exhaustiva a cruciadelor si totodata a unei parti semnificative din Evul Mediu, ce incepe la sfirsitul secolului al XI-lea, cu indemnurile papei Urban al II-lea la razboiul sfint, si se incheie doua secole mai tirziu, cu batalia pentru Acra cistigata de musulmani. Apelind la surse crestine si musulmane, autorul reconstituie cu remarcabil talent firul epic al evenimentelor, dind la iveala perspectivele ambelor tabere si mentalitatile epocii.
O lume populata de eroi legendari precum Richard Inima-de-Leu si Saladin ni se infatiseaza astfel in toata gloria si barbaria sa.„Asbridge are grija, in aceasta analiza erudita a activitatii cruciate medievale din secolele XI-XIII, sa acorde perspectivei musulmane si celei crestine la fel de multa greutate.” (Iain Finlayson, The Times) „O carte intesata de anecdote pline de culoare pe care doar epoca medievala le poate oferi. Asbridge se indeparteaza radical – si cu succes – de traditie si expune in mod stralucit strategiile si motivatiile musulmane.” (James McConnachie, The Sunday Times)„Sclipitor, bine documentat si accesibil. Asbridge imbina eruditia fara cusur cu vocea antrenanta a unui povestitor inzestrat.” (John L.
Esposito, autorul The Future of Islam)„O poveste bine construita, clara si palpitanta, care reuseste sa transmita totodata cele mai solide cunostinte moderne in privinta cruciadelor.” (Diarmaid MacCulloch, The Guardian)„Punind accent pe a treia cruciada, dramatica, si pe adversarii eroici Richard Inima-de-Leu si Saladin, cartea se citeste ca o poveste de aventuri, insa una deopotriva factuala si instructiva.” (Publishers Weekly) „Thomas Asbridge aduce la viata toata culoarea si drama unei epoci violente, prezentind aceasta ciocnire a civilizatiilor atit din punctul de vedere al crestinilor, cit si al musulmanilor.” (The Oxford Times)„Aceasta nu este o simpla relatare istorica. Cruciadele spune si o noua poveste, nu mai putin interesanta: cum s-a format memoria cruciadelor in epoca moderna.” (The Wall Street Journal)„Cu comentarii patrunzatoare legate de motivatiile spirituale ale cruciadelor si perspective preluate din surse islamice contemporane, Asbridge construieste o naratiune cuprinzatoare, sofisticata si captivanta.” (Booklist)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Thomas Asbridge

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Istorie

One thought on “Cruciadele de Thomas Asbridge

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Cruciadele de Thomas Asbridge? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *