Cu ochii la steaua Kajam

Autor: Alexia Ema Burneci
Editura: Brumar
Categorie: Poezie, teatru, studii literare
Produs: Cu ochii la steaua Kajam
ID produs: 9786067261981

Cu ochii la steaua Kajam de Alexia Ema Burneci – Descriere

dormi copilebratele mi-au obositgolul dintre eleeste mai greu decat infinitulsub ochi am adunattoate noptile ultimilor douazeci de anilasa-mi numai unasi ce daca jucaria ta preferata sunt euuita sa intorci cheita macar o datainca n-am invatat limba mortilor sinu stiu cum sa-ti spunca sanii inca se umplu de laptecand fugi din mormantsi dordor pana la lacrimipana la celalalt copilfii cuminte si dormimama iti promiteca in noaptea de Craciunne vom juca de-a v-ati ascunseleaprintre cruci.… cartea Alexiei Ema Burneci, o poeta „blestemata” prin aproape toate ipostazele pe care si le asuma: „am invatat sa injur/ am inceput cu tine apoi cu mama/ mi-am injurat si fratele pe tata l-am blestemat”; „fa cumva si strange-ma in brate/ daca e nevoie ucide-l pe dumnezeu”; „chipul asta din oglinda/ l-am mai vazut candva/ il recunosc dupa gura neastamparata/ si privirea aceea de femeie/ nascuta din coasta de drac”. Exista si o nota de teribilism in poeziile Alexiei Ema, ca si unele caderi in vulgaritate, dar peste ele adie vantul diafan al poeticitatii, care matura asperitatile si pune stavila teribilismelor facile. Iesirea din umoralitati negre si „iluminarea” ar putea sa sune cam asa: „esti liber/ sa nu raspunzi minciunii/ cu alte minciuni”.
Caci ochii privesc in sus, la steaua Kajam.Ioan Es. Pop… acest volum de poezie este o carte eveniment. Unii or s-o blameze, altii o vor lauda.
Dar va fi, cu certitudine, o carte de care se va tine cont.Florentin Sorescu

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Alexia Ema Burneci

Carti Editura BRUMAR

Carti din categoria Poezie, teatru, studii literare

One thought on “Cu ochii la steaua Kajam de Alexia Ema Burneci

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Cu ochii la steaua Kajam de Alexia Ema Burneci? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *