Cultura romana pe intelesul patriotilor

Autor: Mircea Vasilescu
Editura: Humanitas
Categorie: Poezie, teatru, studii literare
Produs: Cultura romana pe intelesul patriotilor
ID produs: 9789735062729

Cultura romana pe intelesul patriotilor de Mircea Vasilescu – Descriere

„Citind foarte multe gazete din ultimii aproape 30 de ani (in special articolele scrise de intelectuali), mi s-a parut ca detectez un soi de «mare dezordine culturala»: se scrie si se vorbeste mult despre «cultura romana», dar adesea discutiile nu se leaga, polemicile se pierd in reactii emotionale, iar diversitatea acceptiilor termenului «cultura» complica si mai mult lucrurile. Presa culturala nu are impact dincolo de cititorii cultivati si interesati, iar presa cea de toate zilele, retelele sociale si site-urile sunt un factor de amplificare a acestei «dezordini». Peste care pluteste discursul patriotic, sentimental, emotional despre «cultura nationala», «valorile noastre perene», «contributia culturii noastre la patrimoniul universal» si alte asemenea formule utilizate pana au devenit clisee, poncife, vorbe goale.
Nu am pretentia «sa fac ordine». Nu-mi propun sa dau solutii. Incerc doar sa pun intrebari si sa provoc reflectii.
O buna parte dintre zgomotele si scandalurile tranzitiei ar fi fost mai bine temperate daca pe deasupra societatii romanesti ar fi plutit mai mult ingerul reflectiei decat demonul de a afirma «taria opiniunilor».“ – Mircea Vasilescu

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Mircea Vasilescu

Carti Editura HUMANITAS

Carti din categoria Poezie, teatru, studii literare

One thought on “Cultura romana pe intelesul patriotilor de Mircea Vasilescu

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Cultura romana pe intelesul patriotilor de Mircea Vasilescu? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *