Autor: Jacques Derrida
Editura: Tact
Categorie: Filosofie
Produs: Despre gramatologie
ID produs: 9789738667068

Despre gramatologie de Jacques Derrida – Descriere

Impreuna cu Scriitura si diferenta si Vocea si fenomenul, Despre Gramatologie marcheaza, in 1967 intrarea in scena, prin acest triplu debut, a unuia dintre cei mai importanti filosofi contemporani, Jacques Derrida, initiatorul deconstructiei. Despre Gramatologie analizeaza necesara si in acelasi timp imposibila constituire a stiintei scrierii, pentru a scapa de falsul primat metafizic, traditional, al cuvantului, a vorbirii, vizand prin aceasta «arhi-scrierea» ca esenta insasi a omenescului. Prin analize minutioase si penetrante, devenite deja clasice in literatura filosofica contemporana, a operelor lui Saussure, Levi-Strauss si Rousseau, privite ca momente cruciale ale dezvoltarii metafizicii vorbirii, Despre Gramatologie formuleaza si propune 2 concepte centrale ale noii filosofii deconstructiviste: diferarea si suplementaritatea, a caror cariera filosofica este abia la inceputuri si a caror valoare euristica abia a inceput sa fie cu adevarat cunoscuta.
Si numai prin aceasta Despre Gramatolgie reprezinta unul din monumentele filosofiei contemporane: un clasic. In plus, traducerea lui Bogdan Ghiu – discipol a lui Jacques Derrida – forjeaza in limba romana noi clarificari terminologice si aduce in felul acesta un plus de rigurozitate conceptuala de care dezbaterile culturale de la noi ii resimt lipsa.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Jacques Derrida

Carti Editura TACT

Carti din categoria Filosofie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *