Autor: Sigmund Freud
Editura: Trei
Categorie: Psihologie
Produs: Despre psihanaliza
ID produs: 9786064006967

Despre psihanaliza de Sigmund Freud – Descriere

Prezentul volum este dedicat unei expuneri sintetice si accesibile a psihanalizei, care inglobeaza si depaseste primele Prelegeri de introducere in psihanaliza (1916–) si seria noua a acelorasi prelegeri din 1933. Cronologic, ea acopera aproape treizeci de ani, din 1909, anul celor cinci conferinte tinute in Statele Unite, care au marcat intrarea triumfala a psihanalizei in Lumea Noua, si 1938, ultimul an de viata al lui Freud, cand incepe aceasta scriere, ramasa neterminata.Adresandu-se, datorita continutului sau, in primul rand celor care doresc sa se initieze in psihanaliza —studenti ai facultatilor de psihologie, medicina, pedagogie, sociologie, filosofie, litere si teologie —, volumul de fata poate retine si atentia specialistilor prin faptul ca reprezinta o sinteza a intregii opere a lui Freud, la care se adauga idei noi.Nu, constienta nu poate fi esenta elementului psihic, ea este numai o calitate a acestuia, si anume o calitate inconstanta care mai des este absenta, decat prezenta. Factorul psihic in sine, oricare i-ar fi natura, este inconstient, si probabil de un tip asemanator cu toate celelalte procese din natura despre care avem cunostinta.
Pentru argumentarea acestei asertiuni, psihanaliza se raporteaza la un numar de fapte.FreudVisul este o psihoza, cu toate ineptiile, formatiunile delirante, iluziile senzoriale ale unei psihoze. E adevarat, este o psihoza de scurta durata, inofensiva, inzestrata chiar cu o functie folositoare, initiata prin acordul persoanei, incheiata printr-un act de vointa de catre ea. Cu toate acestea, este o psihoza si invatam pe baza ei ca pana si o modificare atat de profunda a vietii psihice poate fi anulata, poate lasa spatiu functiei normale.
Este atunci prea temerar sa speram ca ar trebui sa putem supune si imbolnavirile spontane temute ale vietii psihice influentei noastre si sa le vindecam?FreudCuprins:Ultimul Freud (de Vasile Dem. Zamfirescu)Despre psihanalizaDespre principiile fundamentale si intentiile psihanalizei O dificultate a psihanalizei „Psihanaliza” si „teoria libidoului” Psihanaliza Teoria libidoului Scurt compendiu de psihanaliza Psihanaliza Compendiu de psihanaliza Partea I. Natura factorului psihic Aparatul psihic Teoria pulsiunilor Dezvoltarea functiei sexuale Calitati psihice Ilustrare pe baza interpretarii viselorPartea a II-a.
Sarcina practica Tehnica psihanalitica Un exemplu de munca psihanalitica Partea a III-a. Castigul teoretic Aparatul psihic si lumea exterioara Lumea interioara Cateva lectii elementare de psihanaliza

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Sigmund Freud

Carti Editura TREI

Carti din categoria Psihologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.