Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965–1989)

Autor: Adam Burakowski
Editura: Polirom
Categorie: Istorie
Produs: Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965–1989)
ID produs: 9789734663279

Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965–1989) de Adam Burakowski – Descriere

Un volum dedicat integral comunismului romanesc din perioada lui Nicolae Ceausescu, o analiza comparata de tip istoric si politic realizata de un specialist consacrat in istoria comunismului din Europa Centrala si de Est. Pe baza unei bibliografii vaste si a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne ofera nu doar o istorie a comunismului romanesc, ci si o carte despre puterea absoluta al carei unic scop este consolidarea perpetua a puterii. A doua editie, completata cu informatii preluate din documente desecretizate, precum si din bibliografia recenta, acorda o atentie speciala politicii externe a lui Nicolae Ceausescu, contribuind la o intelegere mai profunda a istoriei romanesti din epoca respectiva.
„O carte despre o dictatura si un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceausescu ne ofera si o perspectiva de istorie politica, alaturi de explicatiile necesare privind felul in care a functionat regimul ceausist folosindu-se frica, manipularea si falsul nationalism. Fara indoiala, cititorul acestei carti va fi rasplatit.” (Stejarel Olaru)Din cuprins: Miscarea comunista romaneasca inainte de al doilea razboi mondial
Cariera lui Nicolae Ceausescu pina in martie 1965
Continuarea politicii externe independente
Consolidarea pozitiei lui Ceausescu si eliminarea lui Draghici
Apropierea Romaniei de China si vizita lui Ceausescu in Statele Unite
Anul 1974 – instaurarea formala a dictaturii
Politica externa in anii 1975-1976
Stagnarea – anii 1983-1985
Prabusirea economiei
Pierderea puterii: 2-22 decembrie 1989

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Adam Burakowski

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Istorie

One thought on “Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965–1989) de Adam Burakowski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *