1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4
Autor: Mihaela Roco, Mihail C. Roco
Editura: Universitara
Categorie: Biografii, memorii, jurnale
Produs: Diplomatie si poezie – contributia europeana a lui Scarlat A. Cantacuzino
ID produs: 9786062807702

Diplomatie si poezie – contributia europeana a lui Scarlat A. Cantacuzino de Mihaela Roco, Mihail C. Roco – Descriere

Volumul prezinta viata si opera remarcabila, dar mai putin cunoscuta a lui Scarlat A. Cantacuzino (nume literar Charles-Adolphe Cantacuzene, numit de prieteni Ch-Ad), o personalitate romana cu dimensiuni europene. Personalitatea lui se afla la confluenta intre diplomatie si literatura (poezie, critica literara, eseuri, aforisme, bibliofil), continuand traditia culturala si istorica a familiei.
Sunt reunite marturii selectate din publicatii si materiale inedite despre lucrarile literare si activitatile diplomatice ce dau un context viu al vietii si activitatii distinsului diplomat si poet. Cartea include marturiile lui Ch-Ad in propriile lui cuvinte despre opera, diplomatia, prietenia si corespondenta sa in versuri cu alti scriitori. AutoriiAcademician Serban Cioculescu: „Dintre poetii simbolisti romani de limba franceza, cel mai marcant desigur a fost Charles-Adolphe Cantacuzene …”Academician Razvan Teodorescu: „O figura nobiliara de exceptie …”Stephane Mallarme, poet: „Raritate, rezumata aici printr-o magie …”Gustave Kahn, scriitor: „Charles-Adolphe Cantacuzene este unul dintre cei mai originali poeti.”Mariana Lazar, istoric: „In contextul aniversarii unui secol de la Marea Unire, consideram importanta pentru memoria colectiva evocarea personalitatilor care au contribuit in cele mai diverse domenii la constituirea Romaniei moderne…
Scarlat A. Cantacuzino, prin deosebita sa activitate diplomatica …, a reprezentat una dintre aceste personalitati cu deschidere europeana, un fin diplomat, cu un rol special in promovarea intereselor Romaniei.”Paul Aeschimann, critic istoric: „Poet in franceza si diplomat roman, unul din cei mai straluciti reprezentanti ai elitei europene”.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Mihaela Roco

Carti Editura UNIVERSITARA

Carti din categoria Biografii, memorii, jurnale

One thought on “Diplomatie si poezie – contributia europeana a lui Scarlat A. Cantacuzino de Mihaela Roco, Mihail C. Roco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *