Dogma euharistica

Autor: Serghei Bulgakov
Editura: Paideia
Categorie: Religie
Produs: Dogma euharistica
ID produs: 9786067481549

Dogma euharistica de Serghei Bulgakov – Descriere

Volumul ofera o mai profunda cunoastere a dogmei euharistice in sine, deoarece asa cum sustine el „chestiunea prefacerii sau a transpunerii Sfintelor Daruri, in Trupul si Sangele Domnului, nu este nicidecum o chestiune cosmologica, ci una hristologica. Ea se formuleaza si se rezolva in limite si pe teren hristologic si anume, pe baza invataturii despre Corpul Domnului, Cel pamantesc si cel preamarit, Cel de pana la Inviere si Cel de dupa Inviere”.Mai presus de orice, Euharistia este o jertfa mantuitoare, ce se aduce „pentru iertarea pacatelor”. Aceasta insa nu istoveste puterea jertfei lui Hristos, puterea Intruparii.
Ea nu numai ca reintegreaza natura corupta a lui Adam, ci si indruma catre o noua viata in Hristos. Ea da omului natural, lui Adam cel vechi, puterea sa devina neamul lui Hristos; ii da putere pentru o noua viata.Sobornostia bisericii, adica unirea in dragoste – e Trupul lui Hristos complet, cuprinzand in acelasi timp in sine insusi principiul conducator si ideal pentru fratia omenirii. In simplicitatea si copilarescul ei, s-a descoperit modest, lumii intai in viata primitiva a bisericii, atunci cand crestinii, proaspat convertiti, au trait in comuniune religioasa si in unitatea dragostei.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Serghei Bulgakov

Carti Editura PAIDEIA

Carti din categoria Religie

One thought on “Dogma euharistica de Serghei Bulgakov

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Dogma euharistica de Serghei Bulgakov? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *