Ereticii

Autor: G. K. Chesterton
Editura: Humanitas
Categorie: Poezie, teatru, studii literare
Produs: Ereticii
ID produs: 9789735060138

Ereticii de G. K. Chesterton – Descriere

Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci ganditorul care isi idolatrizeaza cugetarea, preschimband-o intr-o dogma infailibila. Cu intelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, „excentricul print al paradoxului“ rastoarna prejudecati, demonteaza stereotipuri si combate locuri comune incetatenite in literatura, filozofie si religie, ironizand relativismul modern, caruia ii opune, fara pic de fanatism, adevarurile eterne ale Evangheliei. In aceste eseuri mai mult decat actuale, Chesterton polemizeaza amical cu mari eretici ai umanitatii, ca Ibsen, G.B.
Shaw, H.G. Wells, Kipling, Oscar Wilde si Nietzsche pe diverse teme sensibile: familia, nationalismul, arta si morala, crestinismul si paganismul, stiinta, conditia umana, crestinul in lumea moderna etc.„Adevarurile se preschimba in dogme de indata ce sunt contestate… Totul va fi tagaduit. Totul va deveni crez.
Este foarte rezonabil sa contesti pietrele de pe drum. A le afirma va deveni o dogma religioasa. A crede ca toti suntem intr-un vis este o pozitie rationala.
A spune ca suntem cu totii treji va deveni o judecata mistica. Ruguri se vor aprinde pentru a arata ca doi plus doi fac patru. Ne vom lupta pentru minuni vizibile ca si cand ar fi invizibile.
Vom privi imposibila iarba si cerul cu un curaj straniu. Vom fi dintre aceia care au vazut, si totusi au crezut.“ (G. K.
CHESTERTON)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de G. K. Chesterton

Carti Editura HUMANITAS

Carti din categoria Poezie, teatru, studii literare

One thought on “Ereticii de G. K. Chesterton

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Ereticii de G. K. Chesterton? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *