Eseu de filosofie concreta

Autor: Gabriel Marcel
Editura: Tracus Arte
Categorie: Filosofie
Produs: Eseu de filosofie concreta
ID produs: 9786066649247

Eseu de filosofie concreta de Gabriel Marcel – Descriere

O filosofie concreta este o filosofie a gandirii ganditoare; ea nu se poate constitui decat printr-un soi de primejdioasa si necurmata acrobatie. Stiu de pe acum ca, in ceea ce va urma, exprimarea, terminologia vor fi oricand inexacte; pe cat imi va sta in putinta, ma voi stradui sa-l ajut eu insumi pe cititor sa opereze acea indreptare a viziunii launtrice care, nadajduiesc, ii va ingadui sa patrunda dincolo de cuvintele firave de care, in pofida a ceea ce simt, ma voi vedea silit a ma folosi. Gabriel MARCELBine articulata, cu toate ca din bucati, opera lui Gabriel Marcel respira mirajul gramatical, imprumuta virtutea platonica a limbajului de a institui in plan ontologic.
Nu insa fara conflict. Ca raspuns la solicitarea cotidiana, la abordarea donquijotesca a proximitatii, filosofia lui Gabriel Marcel purcede din autodispute terminologice, din confruntarea cu termeni litigiosi ce urmeaza a fi domesticiti pe drumul victoriei, intr-un parcurs cvasigeografic in care opera se constituie dintr-o parte continentala (filosofia) si una insulara (dramaturgia). Daca trairea clara a certitudinii se afla in opera filosofica, nu e mai putin adevarat ca restul angoaselor este neutralizat cu anticipatie in opera sa dramatica.
Sa luam aminte insa la avertismentul filosofului: „secretul adasta in insule”. Cristina SAVOIU

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Gabriel Marcel

Carti Editura TRACUS ARTE

Carti din categoria Filosofie

One thought on “Eseu de filosofie concreta de Gabriel Marcel

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Eseu de filosofie concreta de Gabriel Marcel? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *