Evadarea din sine

Autor: David Le Breton
Editura: Trei
Categorie: Psihologie
Produs: Evadarea din sine
ID produs: 9786064003959

Evadarea din sine de David Le Breton – Descriere

Sunt clipe cand nu mai vrem sa vorbim cu nimeni, cand refuzam sa ne mai gandim la viitor, cand ne retragem subit chiar si din prezentul vietii noastre. Aceasta fuga de lume, dar si de noi insine, acesta refugiere intr-un spatiu „alb”, neutru apare atunci cand resursele interioare ni s-au epuizat, cand nu mai vrem sa ne asumam identitatea sociala, cand ne-am saturat sa mai jucam rolurile de parinte, sot, angajat, membru al comunitatii civice sau religioase etc. Intr-o societate a vitezei, a concurentei si a inaltelor criterii de performanta, apar tot mai des cazuri de persoane care „se dau batute”, care vor sa iasa, macar pentru o vreme, din iuresul cotidian, fugind de sine si de toate obligatiile ce-i coplesesc.
Sociologul francez David Le Breton porneste in inedita lui cercetare pe urmele acestei tentatii contemporane de a „evada” din noi insine, descoperind-o sub cele mai neasteptate forme: de la coma alcoolica si jocurile de-a strangulatul ale adolescentilor la Alzheimerul varstnicilor, de la burnoutul angajatilor la parasirea subita a familiei pentru reinceperea unei noi vieti. Dincolo de formele extreme de absentare din viata, cartea de fata nu uita si de modurile sanatoase de retragere (in vederea refacerii resurselor personale), cum sunt meditatia, plimbarea, calatoriile, cititul si scrisul sau activitatile creative. David Le Breton este profesor de sociologie la Universitatea din Strasbourg.
A mai fost tradus in limba romana cu volumele Despre tacere siAntropologia corpului si modernitatea.CUPRINS Preambul: Identitati contemporane dificile 1. A nu mai fi nimeni Viata impersonala — Indiferenta — Pessoa: a te multiplica pentru a nu mai fi nimeni — De la Lawrence al Arabiei la J. H.
Ross2. Modalitati discrete de disparitie Disparitia in somn — Pachinko sau tacticile eclipsarii — Oboseala dorita — Sindromul „burnout“ — Tipuri de depresie — Personalitati multiple — Cufundarea intr‑o activitate3. Forme ale evadarii din sine in adolescenta Estomparea constrangerilor identitatii — Pribeag in spatiul urban, pribeag in sine — In inima spatiului alb — Alunecarea in infinitul lumii virtuale — Hikikomori — Disparitia in celalalt — Transa anorectica — Abuzul de substante si starea de coma — Lumea alternativa a substantelor psihoactive — Aspiratia catre starea de sincopa — A disparea si a reveni4.
Alzheimer: a disparea din propria existenta Imbatranirea — Alzheimer — Acompanierea detasarii5. A disparea fara urma A pleca — Disparitia, odinioara — Disparitia, astazi — Organizarea evadarii — Disparitia lui Majorana — Figuri ale disparitiei in literatura6. Sinele sub forma de fictiuni Identitatea ca proces — Identitati fragile

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de David Le Breton

Carti Editura TREI

Carti din categoria Psihologie

One thought on “Evadarea din sine de David Le Breton

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Evadarea din sine de David Le Breton? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *