Evanghelia tiparilor

Autor: Patrik Svensson
Editura: Cartea Romaneasca Educational
Categorie: Fictiune
Produs: Evanghelia tiparilor
ID produs: 9786069088531

Evanghelia tiparilor de Patrik Svensson – Descriere

E curios cat de putine lucruri se stiu despre tiparul european, Anguilla anguilla. Atat de putine incat, de secole, unii oameni de stiinta si filosofi au fost obsedati de ceea ce a ajuns sa fie cunoscuta drept „problema tiparului”: de unde vin tiparii ? Ce sunt ei ? Sunt oare pesti, sau vreun alt fel de creatura? Tiparii au ramas un mister. Inspirandu-se din cercetarile asupra tiparilor din istorie, literatura, biologie marina moderna, dar si din propria experienta, Patrik Svensson schiteaza portretul hipnotic al unei vietati neintelese si fascinante.
In Evanghelia tiparilor, intalnim ganditori ca Aristotel, Freud, sau Rachel Carson, pentru care tiparul a reprezentat o preocupare chinuitoare. Tentativa lui Svensson de a-l intelege devine o explorare a conditiei umane, adunata intr-o suma de reflectii despre radacini si destin, si mai cu seama despre ultima si cea mai importanta enigma: moartea. Rezultatul este o naratiune captivanta si alunecoasa, care surprinde si incanta.
…un debut cu adevarat fascinant, greu de clasificat, si mai greu inca de lasat din mana. O combinatie aparte de eseu filosofic, stiinta pe intelesul tuturor, istorie culturala si roman initiatic… – Goteborgs-Posten [tiparul] este simbolul originii, al adancurilor, al stranietatii: are o latura ascunsa, ca fiecare dintre noi.
Acolo unde stiinta si gandirea rationala se opresc, mitul si povestea merg mai departe. Patrik Svensson a simtit-o si a pornit in calatorie. – La Repubblica

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Patrik Svensson

Carti Editura CARTEA ROMANEASCA EDUCATIONAL

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Evanghelia tiparilor de Patrik Svensson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *