Focul rece si alte poesii

Autor: Vasile Dan
Editura: Cartea Romaneasca
Categorie: Poezie, teatru, studii literare
Produs: Focul rece si alte poesii
ID produs: 9789732332887

Focul rece si alte poesii de Vasile Dan – Descriere

Vasile Dan s-a nascut in 8 mai 1848, in comuna Chetani, judetul Mures, unde termina scoala gimnaziala. Studiile liceale le-a urmat la Cluj la Liceul „George Baritiu”, iar facultatea de Filologie, romana-engleza, la Oradea (1969-1972). A fost profesor de limba si literatura romana, redactor al revistei Vatra intre 1980-1981, bibliotecar la biblioteca medicala din Arad pana in 1989.In 1990 fondeaza revista de cultura Arca din Arad, pe care o conduce si astazi.
A debutat in Steaua in 1967, in numarul 6 al revistei, cu poezia „Clopote”. Prezent in majoritatea revistelor literare din Romania.A debutat editorial cu Privelistile, versuri, la editura „Facla” din Timisoara in 1977 (premiul de debut al editurii). A publicat alte 16 volume de poezie, proza, microeseuri, antologii de autor.Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din Romania (2016).
Marele premiu „Cununa de lauri” (ex aequo cu Aurel Pantea) la cea de a IV-a editie a Turnirului de Poezie organizat la Barcelona de Uniunea Scriitorilor din Romania (2014). Premiul literar national „Tudor Arghezi” pentru Opera Omnia, poezie, Targu-Jiu (2017).

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Vasile Dan

Carti Editura CARTEA ROMANEASCA

Carti din categoria Poezie, teatru, studii literare

One thought on “Focul rece si alte poesii de Vasile Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *