Fugarul

Autor: Marius Carbunescu
Editura: Antim Ivireanul
Categorie: Fictiune
Produs: Fugarul
ID produs: 9789738106734

Fugarul de Marius Carbunescu – Descriere

Fugarul este, inainte de toate, o carte surprinzatoare. Ascunde nuclee ce se pot transforma oricand in carti individuale. Fugarul este pentru Marius Carbunescu metafora strangerii laolalta a catorva povestiri ordonate diacronic.
Sunt intamplari din copilarie, adolescenta si maturitate ce se desfasoara in perioada comunista, dar si in primii primii ani de libertate. Ultimele povestiri, grupate sub titlul Jurnal de Uber, constituie fragmente ale unei radiografii a clipei facute de la volanul unui taxi. Toate textele au un puternic filon autobiografic.
Povestirile lui Marius Carbunescu raspund si totodata se suprapun perfect peste complexitatea lumii in care traim. In primul rand, sunt o lectura agreabila pentru oricine: sunt scrise alert, cu umor si ironie, iar firul narativ ofera fiecarui cititor prilej de regasire si empatie. In al doilea rand, pot fi considerate adevarate sociografii ale perioadelor descrise.
Prin asta, Fugarul indeplineste o functie pe care putine carti scrise astazi le au: este o punte care uneste si face mai inteligibile, in special cititorilor tineri, doua episoade ale istoriei noastre recente. Este vorba despre ultimele decenii de comunism si de lunga perioada a tranzitiei postcomuniste in care mostenirea trecutului alaturi de noile modele si practici sociale, in mare masura importate, au coexistat intr-un peisaj eterogen.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Marius Carbunescu

Carti Editura ANTIM IVIREANUL

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Fugarul de Marius Carbunescu

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Fugarul de Marius Carbunescu? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *