Harta insangerata: de la cetatea disparuta in Dunare la inchisoarea secreta a CIA in Romania

Autor: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Categorie: Sanatate, dezvoltare personala
Produs: Harta insangerata: de la cetatea disparuta in Dunare la inchisoarea secreta a CIA in Romania
ID produs: 9786069921876

Harta insangerata: de la cetatea disparuta in Dunare la inchisoarea secreta a CIA in Romania de Dan-Silviu Boerescu – Descriere

Harta insangerata: de la cetatea disparuta in Dunare la inchisoarea secreta a CIA in Romania – Dan-Silviu Boerescu Colectia ISTORII SECRETE (vol. XXI)Cetatea bizantina Vicina de la Pacuiul lui Soare ar fi putut deveni un punct major de inflexiune al istoriei romanilor, dar – in mod ciudat! – a sfarsit prin a fi inghitita de apele Dunarii, ducand cu ea in adancuri o sumedenie de enigme cutremuratoare…Capitala spirituala si comerciala a aromanilor, orasul Moscopole, desi aflata intr-un loc destul de izolat in muntii dintre Grecia si Albania, in zilele sale de glorie (anii 1760) avea o populatie de peste 60. 000 de locuitori (mai mare la acea vreme ca Atena!), fiind al doilea oras balcanic din punctul de vedere al populatiei si al prosperitatii, depasit fiind doar de Constantinopole.
Cine si de ce a distrus in mai multe randuri acest oras fascinant al vlahilor sud-dunareni?Ada Kaleh – insula misterioasa pierita in valurile Dunarii o data cu construirea hidrocentralei de la Portile de Fier ascunde o istorie incredibila, care nu se rezuma la o faimoasa delicatesa turceasca…Daca a existat sau nu o inchisoare secreta a CIA in Romania in care au fost torturati presupusi teroristi islamici ramane una dintre cele mai mari controverse contemporane, despre care, in general, se evita sa se vorbeasca…‒ Ada Kaleh – insula misterioasa si cel mai bun rahat turcesc, devorate de hidrocentrala monstruoasa a lui Ceausescu‒ Moscopole – bogata capitala a vlahilor sud-dunareni, rasa de pe fata Pamantului‒ Cetatea bizantina Vicina, de la Pacuiul lui Soare, inghitita de Dunare si enigmele ei tulburatoare, aparate de mitica „Samca Samodiva”‒ De la Istria la Ester Abad – istorii pierdute‒ „Orasul de floci” – locul nasterii lui Mihai Viteazul, disparut straniu in neant‒ Baia, prima capitala a Moldovei‒ Licostomo sau „Gura Lupului”, portul de pe Bratul Chilia, Enisala si alte colonii genoveze‒ Falciu – un nod comercial abandonat din pricini nestiute‒ Cetatea Racosului – sanctuarul dacilor, locul unde era venerat Zamolxe‒ Targsor – „mica Troie subcarpatica”, devenita „inchisoarea copiilor”‒ Victoria – orasul artificial construit de comunisti‒ Inchisoarea secreta a CIA din Romania: au fost torturati teroristi islamici la Bucuresti?ISTORII SECRETE (32 de volume)Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.Spre descifrarea istoriei secrete a Romaniei!

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Dan-Silviu Boerescu

Carti Editura INTEGRAL

Carti din categoria Sanatate, dezvoltare personala

One thought on “Harta insangerata: de la cetatea disparuta in Dunare la inchisoarea secreta a CIA in Romania de Dan-Silviu Boerescu

  1. Harta insangerata: de la cetatea disparuta in Dunare la inchisoarea secreta a CIA in Romania de Dan-Silviu Boerescu merită citită?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *