In spatele frontului. Marele Razboi asa cum l-am vazut eu, decembrie 1916–iunie 1918

Autor: Gerhard Velburg
Editura: Humanitas
Categorie: Biografii, memorii, jurnale
Produs: In spatele frontului. Marele Razboi asa cum l-am vazut eu, decembrie 1916–iunie 1918
ID produs: 9789735061340

In spatele frontului. Marele Razboi asa cum l-am vazut eu, decembrie 1916–iunie 1918 de Gerhard Velburg – Descriere

Traducere, introducere si note de Stefan Colceriu„Gerhard Velburg, soldat de ocazie, pleaca din garnizoanele din Germania, ajunge, pentru scurta vreme, alaturi de alti intelectuali de formatie, in capitala surprinza¬tor de ofertanta a unei tari balcanice, ca sa-si descopere umanitatea ultima intr-un sat uitat de pe malul bratului Borcea, in campia altfel fara sfarsit si fara relief a Baraganului.Velburg isi petrece la Fetesti cea mai mare parte a sederii lui in Romania. Izolat de freamatul istoriei, soldatul nu are decat doua indeletniciri: se ocupa cu paza bacului si e membru al unui birou de evidenta a populatiei. In mod cu totul exceptional e convocat la deszapezirea caii ferate spre Bucuresti, merge in doua randuri in capitala, unde face cu oroare cunostinta cu centrul de tranzit al armatei de ocupatie instalat la Malmaison, si se lasa vizitat de istoria mare, in persoana Kaiserului insusi, aflat in trecere prin Fetesti la 14 octombrie 1917.
La plecarea definitiva din Romania, ajunge sa-si declare iubirea pentru romani, dincolo de ideologii si de strategii geopolitice.Meritul esential al volumului lui Gerhard Velburg este, spre deosebire de un simplu jurnal de razboi, felurimea vocilor care-l intrupeaza. Avem de-a face cu vocea unui razboinic, a unui intelectual si a unui om pur si simplu. Vocile sunt cu atat mai autentice cu cat sunt mai dilematice.
Insa fals Velburg nu canta niciodata.“ (STEFAN COLCERIU)Fotografia de pe coperta: Ofiteri si soldati germani la Ramnicu Sarat, in vara anului 1917

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Gerhard Velburg

Carti Editura HUMANITAS

Carti din categoria Biografii, memorii, jurnale

One thought on “In spatele frontului. Marele Razboi asa cum l-am vazut eu, decembrie 1916–iunie 1918 de Gerhard Velburg

  1. Este cartea In spatele frontului. Marele Razboi asa cum l-am vazut eu, decembrie 1916–iunie 1918 de Gerhard Velburg într-adevăr demnă de lectură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *