1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6Autor: Hisham Matar
Editura: Polirom
Categorie: Fictiune
Produs: Intoarcerea
ID produs: 9789734671458

Intoarcerea de Hisham Matar – Descriere

Carte distinsa in anul 2017 cu Premiul PulitzerIn 2012, dupa rasturnarea regimului Gaddafi, cunoscutul romancier Hisham Matar se intoarce in Libia. Aceasta dupa ce, la virsta de doisprezece ani, fusese nevoit sa suporte alaturi de familie un exil dureros si dupa ce tatal sau, fost diplomat si militar, devenit ulterior disident politic de temut, este rapit de guvernul libian si inchis intr-una dintre cele mai cumplite inchisori ale regimului, celebra Abu Salim. Timpul a trecut si cei citiva supravietuitori parasesc temnitele, iar sperantele lui Hisham de a-si vedea tatal in viata se spulbera.
Insa, asa cum scrie chiar el, speranta e „vicleana si tenace”. Calatoria in cautare de raspunsuri se transforma intr-o pasionanta poveste despre speranta si persistenta memoriei, despre relatia dintre tata si fiu, despre iubire si curaj. La acordarea Premiului Pulitzer, cartea a fost descrisa ca „o elegie la persoana intii pentru tara natala si pentru memoria tatalui”.„Povestea emotionanta a unei familii destramate din pricina realitatilor cumplite din Orientul Mijlociu…
Risipirea sperantelor venite odata cu Primavara araba este redata cu atit mai puternic cu cit furia lui Matar este tinuta in friu, iar credinta lui in omenire – neclintita.” (Kazuo Ishiguro)„Hisham Matar scrie deopotriva cu ochiul romancierului capabil sa surprinda detalii fizice si emotii si cu simtul reporterului atent la ce se intimpla in jurul sau. Proza lui este chibzuita, limpede si minutioasa; naratiunea – eliptica, aproape muzicala.” (The New York Times)„In acest triptic, al tarii iubite, al tatalui si al artei care supravietuieste, Matar impresioneaza prin eleganta, prin puterea indurarii si a furiei…” (Los Angeles Review of Books)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Hisham Matar

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Intoarcerea de Hisham Matar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *