Istoria Revoluției Ruse. Volumul 1

Autor: Lev Trotki
Editura: Tact
Categorie: Istorie
Produs: Istoria Revoluției Ruse. Volumul 1
ID produs: 9786068437903

Istoria Revoluției Ruse. Volumul 1 de Lev Trotki – Descriere

„Istoria unei revolutii, ca orice alta istorie, trebuie sa povesteasca in primul rand ce si cum s-a intamplat. Totusi, asta nu e de ajuns. Chiar din povestire trebuie sa devina limpede de ce lucrurile s-au intamplat asa, si nu altfel.
Evenimentele nu pot nici sa fie privite ca o simpla inlantuire de intamplari, nici insirate pe firul unei morale preexistente. Ele trebuie sa se supuna propriilor legitati. Si tocmai intelegerea acestora este socotita de autor ca fiind sarcina sa.” (Lev Trotki)Bazata numai pe documente publicate ori de arhiva, de o calitate literara exceptionala, zugravind cu penel de fresca si in acelasi timp caligrafic personaje singuratice si multimi uriase, oameni politici obscuri sau eminenti, decoruri impunatoare si lupte de strada, Istoria Revolutiei Ruse este o lucrare insufletita de dorinta de a-i oferi trecutului o prezentare cat mai obiectiva.
Iar daca subiectivismul lui Trotki iese uneori la iveala atunci e la nivelul interpretarii generale a evenimentelor, cu scuza – justificata de altminteri – ca explicarea unui fenomen istoric este un moment necesar al expunerii sale obiective, fara de care obiectul insusi risca sa dispara, facand loc unor impresii sau elemente factuale razlete.Tradusa dupa editia originala in limba rusa, aceasta prima versiune romaneasca a Istoriei Revolutiei Ruse este insotita de un amplu aparat critic, menit sa vina in sprijin cititorului din ziua de azi, nu intotdeauna familiarizat cu contextul politic, istoric si cultural din urma cu un secol. Astfel, pentru orientarea publicului actual, in afara de traducerea propriu-zisa a cartii lui Lev Trotki, editia romaneasca publicata de Editura Tact contine urmatoarele materiale ajutatoare: studiu introductiv, cronologia vietii lui Lev Trotki, cronologia Revolutiei din 1917, prezentarea institutiilor, organizatiilor si gruparilor politico-sociale active in timpul Revolutiei din 1917, prezentarea personalitatilor istorice si a participantilor la Revolutia din 1917, prezentarea publicatiilor mentionate in Istoria Revolutiei Ruse, referinte bibliografice si harta Petrogradului anului 1917.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Lev Trotki

Carti Editura TACT

Carti din categoria Istorie

One thought on “Istoria Revoluției Ruse. Volumul 1 de Lev Trotki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *