Istoria Romaniei subterane, de la misterele hrubelor la tainele societatilor si miscarilor secrete

Autor: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Categorie: Sanatate, dezvoltare personala
Produs: Istoria Romaniei subterane, de la misterele hrubelor la tainele societatilor si miscarilor secrete
ID produs: 9786069921890

Istoria Romaniei subterane, de la misterele hrubelor la tainele societatilor si miscarilor secrete de Dan-Silviu Boerescu – Descriere

Istoria Romaniei subterane, de la misterele hrubelor la tainele societatilor si miscarilor secrete – Dan-Silviu Boerescu Colectia ISTORII SECRETE (vol. XXII)Dincolo de istoria oficiala, exista o alta secreta, rezervata doar initiatilor, din perspectiva careia faptele istorice aparent inexplicabile capata semnificatie iar inlantuirea lor prinde contur conform unei logici oculte. De la Zamolxis, adeptul si oficiantul unui cult pitagoreic, la domnitorii medievali, membri ai diferitelor ordine cavaleresti, adesea rivale, si conducatorii de dupa 1848, puternic influentati de unele ramuri ale masoneriei, multi dintre liderii formali si informali ai formatiunilor statale de pe teritoriul carpato-danubiano-pontic au avut legaturi directe cu felurite organizatii secrete, ascunse ochilor plebeilor, dar care au influentat adesea decisiv factorul politic.
In special evenimentele din perioada 1859-1939 au cunoscut o puternica inraurire pe aceasta cale dar nu numai…Romania „oculta” a fost, insa, dublata intotdeauna de o alta, „subterana” – uneori, chiar la propriu! –, in care jocurile se faceau altfel, ajungandu-se, de pilda, in 1802, ca Bucurestii sa cada in anarhie, fiind stapanit de bandele de pazvangii care fraternizasera cu vagabonzii si cersetorii locali.Si, desigur, a existat si o Romanie „transcendenta”, cea a credintei religioase asumate cu orice risc si sfidand vremelnicele administratii politice, epopeea crestinismului timpuriu dar si evenimente din perioada comunista fiind exemplare in acest sens.‒ Societatile initiatice din Tarile Romane si faimosi membri ai lor: Vlad al II-lea „Dracul”, Matei Basarab, Vasile Lupu, Dimitrie Cantemir, Horea, Constantin Mavrocordat, Alexandru Ipsilanti, Alexandru Moruzi, Tudor Vladimirescu‒ 1848, 1859, 1918 – influenta lojilor masonice: Balcescu, Kogalniceanu, Bratianu, Alecsandri, Cuza, Maiorescu, Vaida-Voevod‒ 1922 – cea mai veche loja feminina din lume a aparut in Romania‒ Cetatile subterane si istoria necunoscuta a unor civilizatii paralele‒ 1802, pe vremea lui Pazvante Chioru‒ Orasul secret: Bucurestii de sub Bucuresti‒ „Samizdat”-ul religios al preotului Nicodim Mandita in vremea ciumei rosii ISTORII SECRETE (32 de volume)Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.Spre descifrarea istoriei secrete a Romaniei!

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Dan-Silviu Boerescu

Carti Editura INTEGRAL

Carti din categoria Sanatate, dezvoltare personala

One thought on “Istoria Romaniei subterane, de la misterele hrubelor la tainele societatilor si miscarilor secrete de Dan-Silviu Boerescu

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Istoria Romaniei subterane, de la misterele hrubelor la tainele societatilor si miscarilor secrete de Dan-Silviu Boerescu? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *