Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4

Autor: Hendrik Groen
Editura: Art
Categorie: Fictiune
Produs: Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4
ID produs: 9786067105407

Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4 de Hendrik Groen – Descriere

Cine e Hendrik Groen? Sa fie intr-adevar un octogenar respectabil? Un avertizor de integritate al caminelor de batrani din Amsterdam? Sau poate in spatele acestui pseudonim se ascunde un faimos scriitor de limba neerlandeza. Nimeni nu stie cine e misteriosul Hendrik Groen, ori cat adevar exista in scrierile sale, insa formidabilul succes de care s-a bucurat – a fost tradus in peste treizeci si trei de limbi – l-a facut sa-si continue demersul inceput pe site-ul revistei Torpedo cu un nou volum in care pune sub lupa un an din viata atasantului personaj. Iata ce spune despre romanele lui: „Nu exista nici o fraza mincinoasa, insa nu toate cuvintele sunt adevarate.“Hendrik Groen are 83 de ani, locuieste intr-un camin din Amsterdam si nu poate sa sufere batranii.
Mai exact, detesta smiorcaielile si vaicarelile, nelipsitele discutii despre boli si betesuguri si vesnicele povesti despre vremurile de odinioara cu care vin acestia la pachet.Slava Domnului, nu toata lumea din camin e atat de plictisitoare! E suficient sa se mai gaseasca cativa batranei cu un spirit la fel de tanar ca al lui Hendrik pentru ca clubul Badanumo („Batran, dar nu mort“) sa ia nastere. Impreuna, membrii clubului organizeaza diverse iesiri (de la campionate de petanca la ateliere de gatit), persevereaza in lupta lor impotriva conducerii caminului, se straduiesc sa nu piarda contactul cu „lumea civilizata“ din afara caminului, formeaza un front comun in fata pesimismului si-a suflului mortii care ii inconjoara si incearca, pe cat se poate, sa se bucure de viata.Dincolo de situatiile comice si comentariile sarcastice se intrezaresc multe amintiri dureroase si rani necicatrizate. Insa, cu luciditate si demnitate, intr-un stil lejer si printr-o scriitura simpla, Hendrik Groen ne livreaza o induiosatoare lectie de optimism adresata generatiilor de orice varsta.„Lacrimile imi siroiau pe fata.
De la atata ras. Nu m-am oprit din ras timp de trei zile.“Ouderenjournaal„Amuzanta, tragica si pe alocuri sfasietoare.“ Het Parool„Saga incantatoare si emotionanta a unui om care-i tine piept batranetii.“Daily Express

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Hendrik Groen

Carti Editura ART

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4 de Hendrik Groen

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani si 1/4 de Hendrik Groen? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *