Marea Trezire

Autor: Bodhidharma
Editura: Herald
Categorie: Religie
Produs: Marea Trezire
ID produs: 5948417050346

Marea Trezire de Bodhidharma – Descriere

Adevarata Cale este neasemuita. Ea nu poate fi descrisa in cuvinte. La ce bun scripturile? Cel care isi vede propria natura afla Calea, chiar daca nu stie sa citeasca…
Adevarul ultim este dincolo de cuvinte. Doctrinele sunt cuvinte. Ele nu sunt Calea.
Calea este fara cuvinte. Cuvintele sunt iluzii. Ele nu se deosebesc de lucrurile ce se ivesc in visele voastre de peste noapte.
Nu cautati placere in astfel de lucruri. Ele nu sunt altceva decat leagan pentru renastere. Nu va atasati de aparente si veti depasi toate obstacolele.
Calea este fundamental perfecta. Ea n-are nevoie sa fie imbunatatita. Calea n-are forma sau sunet.
A o percepe este lucru greu si subtil.BodhidharmaMaestrul Bodhidharma venea din sudul Indiei si era al treilea fiu al unui rege local. Inteligenta lui era foarte vie si limpede, si el a inteles profund [invataturile] ce i-au fost predate. El voia sa urmeze [doctrina] Marelui Vehicul si de aceea a parasit viata de laic, devenind calugar.
El a ingrijit samanta intelepciunii si a facut-o sa infloreasca. Cu cea mai profunda minte vida si linistita, el a patruns intelesul lucrurilor si a deslusit fenomenele lumii. Atat inlauntru, cat si in afara, el era limpezit cu privire la toate. Virtutea lui a mers dincolo de cele lumesti: compasiunea si intelegerea sa au ajuns in fiecare colt al lumii.Fragment din biografia [lui Bodhidharma], in Continuare la vietile calugarilor eminenti de Tao Yuan.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Bodhidharma

Carti Editura HERALD

Carti din categoria Religie

One thought on “Marea Trezire de Bodhidharma

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Marea Trezire de Bodhidharma? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *