Maternitatea in spatiul romanesc

Autor: Adriana Teodorescu
Editura: Institutul European
Categorie: Stiinte sociale. Politica
Produs: Maternitatea in spatiul romanesc
ID produs: 9786062401610

Maternitatea in spatiul romanesc de Adriana Teodorescu – Descriere

Din Cuprins:◊ Reprezentarile maternitatii: mediul online si mediul offline ◊ Revolutii mai mult sau mai putin glorioase. Reprezentari ale esecului maternitatii ◊ Metodologie si puncte de plecare ◊ Nasterea, experienta feminina biologica si culturala ◊ Consilierea psihologica in criza de sarci[…] este important de semnalat una dintre concluziile majore ale cartii, faptul ca diversitatea si multiplicarea modelelor culturale nu au erodat in niciun fel si, foarte posibil, nici reconfigurat relatia dintre gen si maternitate. Este o afirmatie tare, nuantata si nuantabila insa, la randul ei, de existenta concediilor paternale, ce ilustreaza convingator cel putin o instrumentalizare a maternitatii si intrarea acesteia in mecanismele ideologizante ale egalitatii de gen.
Este o concluzie ce semnalizeaza si capcana pe care Adriana Teodorescu a reusit sa o evite cu succes: abordarea subiectului maternitatii din perspectiva feminista. Ar fi fost traseul facil daca tinem cont de presiunea unei ideologii foarte prezente in discursul public contemporan si, de ce sa nu recunosc, chiar daca este o recunoastere ce ma trimite direct in boxa acuzatilor pentru delict de misoginism, de apartenenta de gen a autoarei.Dan Chiribuca

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Adriana Teodorescu

Carti Editura INSTITUTUL EUROPEAN

Carti din categoria Stiinte sociale. Politica

One thought on “Maternitatea in spatiul romanesc de Adriana Teodorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *