Nexus

Autor: Henry Miller
Editura: Polirom
Categorie: Fictiune
Produs: Nexus
ID produs: 9789734672363

Nexus de Henry Miller – Descriere

Nexus este ultimul roman din trilogia Rastignirea trandafirie, scrisa de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisa in Statele Unite ale Americii si publicata la Paris intre 1949 si 1960.Romanul Nexus (1960), ultimul volum al trilogiei Rastignirea trandafirie, dezvaluie portretul unui scriitor format, care, dupa chinuitoare indoieli si o multime de romane scrise in minte, reuseste in sfirsit sa-si puna ideile pe hirtie. Faptul acesta insa pare sa atraga dupa sine o ruptura cu lumea atit de familiara din primele doua volume: minunatele povesti ale prietenilor autorului, paginile de analiza literara si sociala exista in continuare, sint la fel de pline de spirit si umor, insa in ele se simte o umbra de cinism si de tristete. Nexus este, paradoxal, volumul de ramas-bun al unui romancier aflat inca la inceputul drumului, volumul care ii ofera lui Miller confirmarea destinului sau de scriitor, nelasindu-i astfel nici o alta optiune decit sa continue sa scrie, confruntat in permanenta cu izolarea si responsabilitatea actului de creatie.„Rastignirea trandafirie este capodopera lui Henry Miller – o descriere detaliata si amuzanta a eforturilor sale, financiare si spirituale, de a deveni scriitor.
Insa dincolo de acest aspect, cele trei volume sint pline de povesti despre prietenii sai, despre vecini sau fosti colegi, o umanitate colorata, intr-o verva neobosita, prin intermediul careia Miller reuseste sa recreeze tonul si textura vremurilor de la inceputul secolului XX. Scrisa in stilul lipsit de conventionalism, pe alocuri naturalist, al prozei americane moderne, trilogia contine resurse inepuizabile de umor, mai ales in momentele in care Miller se transforma in obiectul propriilor reflectii. Rastignirea trandafirie incearca sa spuna totul fara teama ca va spune prea mult si autorul ei se situeaza in permanenta de partea vietii si a creativitatii.” (Choice)„Nimic nu se compara cu Henry Miller in momentele sale de maxima exaltare…
Rastignirea trandafirie este cea mai ambitioasa opera a sa si una dintre cele mai bine scrise.” (Norman Mailer) „Desi milioane de americani nu l-au citit pe Dostoievski si nu i-ar recunoaste numele daca l-ar auzi rostit, totusi milioane intregi descind direct din paginile lui si vin aici, in America…” (Henry Miller)„Nu, oriunde te-ai rasuci, drumul e blocat. Nu-i nevoie sa-i invocam pe Dumnezeu, pe Diavol sau Soarta.Dumnezeul intregii Creatii trage un pui de somn in timp ce noi ne dam de ceasul mortii ca sa solutionam marele puzzle.” (Henry Miller)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Henry Miller

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Fictiune

One thought on “Nexus de Henry Miller

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *