1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6Autor: Naomi Klein
Editura: Vellant
Categorie: Stiinte sociale. Politica
Produs: Nu ajunge sa spui nu
ID produs: 9786069800171

Nu ajunge sa spui nu de Naomi Klein – Descriere

Naomi Klein, jurnalista aclamata, activista si autoare de bestselleruri, si-a petrecut ultimele doua decenii studiind socurile politice, schimbarile climatice si „brand bullies”. Dintr-o perspectiva unica, Klein argumenteaza ca Donald Trump nu este o aberatie, cat mai degraba consecinta logica a unuia dintre cele mai grave si periculoase trenduri ale ultimilor cincizeci de ani: nationalismul alb. Nu este suficient doar sa rezistam, ne spune ea si sa spunem, „nu”.
Acest moment istoric cere mai mult de la noi: un „da” credibil care inspira spre actiune spre a castiga lumea corecta si plina de grija pe care ne-o dorim si de care avem nevoie. „Sa spunem «nu» doctrinei lor de soc este esential, dar insuficient. Noua carte a lui Naomi Klein ne incita in mod sclipitor sa nu ne dam batuti, sa trecem rapid peste socurile calculate de ei si sa ne impletim «nu»-ul cu un «da» programatic.
Este un manual de emancipare cu ajutorul singurei arme pe care o avem la dispozitie impotriva mizantropiei orchestrate: nesupunerea constructiva.” Yanis Varoufakis, fost ministru de Finante al Greciei „Stringenta, oportuna si necesara.” Noam Chomsky, profesor emerit, MIT „Naomi Klein este magnifica, iar in NU nu ajunge a creat o contra-magie curajoasa si coroziva impotriva cosmarului hegemonic care, daca i se da frau liber, ne va devora pe toti.” Junot Diaz, autorul cartii Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao ,,Spectacolul ascensiunii lui Donald Trump mi a provocat o senzatie ciudata. Nu e vorba doar despre faptul ca aplica politica socului impotriva celei mai puternice si mai inarmate natiuni de pe planeta. E mai mult decat atat.
In carti, documentare si repor¬taje de investigatie, am documentat o varietate de tendinte: dez¬voltarea supermarcilor, puterea tot mai mare a averilor private asupra sistemului politic, impunerea neoliberalismului la nivel global, adesea prin intermediul rasismului si a fricii de „celalalt“, folosite ca instrumente puternice, impactul daunator al liberului schimb corporatist si dominatia considerabila a negarii schimba¬rilor de clima asupra aripii drepte a spectrului politic. Cand am inceput sa il studiez pe Trump, a inceput sa mi para a fi ca monstrul lui Frankenstein, cusut din parti ale celor de mai sus si ale multor altor tendinte periculoase.” Naomi Klein NAOMI KLEIN este jurnalista distinsa cu mai multe premii, editorialista ale carei texte apar in mai multe publicatii de pe glob, realizatoare de documentare si autoare a bestseller-urilor internationale No Logo: Tirania marcilor, Doctrina socului: Nasterea capitalismului dezastrelor si Asta schimba totul: Capitalism vs. mediu.
Este corespondent senior la The Intercept, iar textele ei apar frecvent in publicatii ca The New York Times, Le Monde, The Guardian si The Nation, la care este editor colaborator. Klein este membra a comitetului director al grupului de protectie a climei 350.org si una dintre organizatorii Manifestului Salt din Canada. In noiembrie 2016, a primit prestigiosul Premiu al Fundatiei Sydney pentru Pace din Australia pentru ca, in cuvintele juriului, „ne-a inspirat sa luam atitudine la nivel local, national si international pentru a cere un nou plan de impartire a resurselor planetei, cu respectarea…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Naomi Klein

Carti Editura VELLANT

Carti din categoria Stiinte sociale. Politica

One thought on “Nu ajunge sa spui nu de Naomi Klein

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *