Originile dinastiei romane

Autor: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Categorie: Biografii, memorii, jurnale
Produs: Originile dinastiei romane
ID produs: 9786069922019

Originile dinastiei romane de Dan-Silviu Boerescu – Descriere

Mihai I era fiul unei Principese a Greciei, Elena, si nepotul unei Regine, Maria (Missy), care, la randul ei, era nepoata Reginei Victoria, pe linie paterna, dar si a Tarului, pe linie materna. De asemenea, Regele Mihai era, prin bunicul sau, Ferdinand, stranepotul unei Infante a Portugaliei.Regina Ana, Principesa de Bourbon-Parma, era stranepoata Regilor Christian al IX-lea al Danemarcei si Miguel I al Portugaliei dar si nepoata de sora a Imparatesei Zita a Austriei.Regina Maria a fost supranumita „Soacra Balcanilor” dupa ce a reusit sa-si insoare primul baiat, Carol al II-lea, cu fiica Regelui Greciei, iar cele trei fete cu alt viitor Rege al Greciei (Elisabeta), cu Regele Iugoslaviei (Marioara) si cu Arhiducele Austriei (Ileana). Asta in vreme ce celalalt fiu, Nicolae, a fost botezat de Tarul Alexandru al II-lea.Prin acest puzzle de inrudiri, Familia Regala a Romaniei a devenit un reper fabulos al dinastiilor europene.
Sa spunem doar ca, la ceremonia nuntii, trena Reginei Ana a fost purtata de viitoarea Regina a Spaniei, Sofia… ‒ La masa de billiard a istoriei: refuzul unui Conte belgian si acceptul unui Principe german‒ Familia de Hohenzollern-Sigmaringen si originile Casei Regale a Romaniei‒ Familia Regala Britanica (dinastia de Windsor) si Familia Regala. Posibilitatea ca Printul Charles sa urce pe Tronul Romaniei‒ „Sangre caliente”? Conexiunile iberice – Familiile Regale ale Spaniei si Portugaliei‒ Vacante la Copenhaga si intalniri cu Familia Regala a Danemarcei‒ Acasa, la Atena, cu Familia Regala a Greciei – trei nunti regale‒ Regina Ana si Familia Regala a Frantei – copilaria intre Bourboni‒ Tarskoe Selo, via Eastwell Park – conexiuni cu Familia Imperiala a Rusiei (dinastia Romanov) COLECTIA REGALA (25 VOLUME)Istoria moderna a Romaniei (1866-1947 si, in fapt, pana in prezent) este imposibil de inteles fara analiza istoriei Casei Regale a Romaniei, ale carei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac si jumatate al Principatelor, Regatului si – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind in valtoarea clipei, al unei Romanii fara de noima si identitate precisa, parca mereu pierduta in caruselul european si mondial.Fara contributia novatoare a Casei Regale nu se stie cand si cum Romania ar fi putut trece din feudalismul intarziat direct in epoca moderna, cum fara actiunile inspirate si deciziile intelepte luate (uneori, contra inimii si a glasului sangelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand si Regina Maria) niciodata nu s-ar fi putut infaptui, la 1 Decembrie 1918, unica Romanie Mare.Recunoscand rolul istoric jucat de cele cinci generatii ale Familiei Regale a Romaniei, nu putem sa le negam acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternitatii!), de fiinte investite nu doar cu prerogativele dinastice ci si cu atributele lor pur umane, care au creionat si personalitatile puternice ale unor fiinte adesea patimase si chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus sa le idealizam in vreun fel. Din amalgamul de trasaturi, uneori destul de greu de armonizat, au reiesit figuri luminoase, fascinante si, in ciuda locurilor comune livresti, absolut surprinzatoare.
Va invitam sa…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Dan-Silviu Boerescu

Carti Editura INTEGRAL

Carti din categoria Biografii, memorii, jurnale

One thought on “Originile dinastiei romane de Dan-Silviu Boerescu

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Originile dinastiei romane de Dan-Silviu Boerescu? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *