Autor: Ioan Petru Culianu
Editura: Polirom
Categorie: Poezie, teatru, studii literare
Produs: Pacatul impotriva spiritului
ID produs: 9789734634309

Pacatul impotriva spiritului de Ioan Petru Culianu – Descriere

De la sfirsitul anului 1989 pina la 22 decembrie 1990, Ioan Petru Culianu a publicat, in saptaminalul Lumea libera romaneasca din New York, articole de o mare virulenta critica la adresa realitatilor politice din Romania. Ele constituie partea centrala a volumului Pacatul impotriva spiritului. Din iulie 1990, Culianu a inceput sa primeasca amenintari cu moartea.
Pe 21 mai 1991, a fost asasinat la Chicago. Toate investigatiile facute in SUA indica o crima politica pregatita si executata din ordinul guvernantilor de la Bucuresti. Institutiile romanesti abilitate nu au intreprins niciodata nimic pentru aflarea vinovatilor.
‘In 1990 si la inceputul anului 1991, regimul din Romania se confrunta cu mari tulburari interne. Emigranti proeminenti au sustinut opozitia din tara, care cistiga teren. Dupa asasinarea lui Culianu, opozitia a devenit intr-adevar mai sovaitoare.
Crima a coincis cu declansarea unei salbatice campanii nationaliste, antimonarhice si in general instigatoare, in presa oficiala si in cea extremista din tara. Putem sa o vedem ca pe inceputul singeros al unei serii de ‘actiuni’ planificate, care au dus la mineriada din septembrie 1991. La doar trei luni dupa crima, mineriada a rasturnat aripa reformista a guvernului.
Iar Iliescu, singur, a cistigat alegerile…&’ (Ted Anton)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Ioan Petru Culianu

Carti Editura POLIROM

Carti din categoria Poezie, teatru, studii literare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.