Problema timpului

Autor: Jean-Louis Vieillard-Baron
Editura: Paideia
Categorie: Filosofie
Produs: Problema timpului
ID produs: 9786067481389

Problema timpului de Jean-Louis Vieillard-Baron – Descriere

Aceasta prezentare este imbogatita de reflectia proprie a autorului, reflectie care ne propune, potrivit propriilor cuvinte, „o filosofie a existentei umane, capabila sa depaseasca moartea prin experientele sale creatoare, mai precis prin experienta artistica, religioasa si metafizica.Din Antichitate pana in perioada contemporana, timpul a reprezentat o continua provocare pentru marile spirite ale umanitatii, atat prin caracterul sau decisiv in ceea ce priveste existenta, cat si prin complexitatea problemelor pe care le ridica.Problema timpului este abordata aici din trei perspective diferite: cea a constiintei, cea a clipei, cea a istoriei. Aceste perspective sunt sustinute printr-o lectura a filosofilor care au adus cele mai importante contributii la problematica timpului: Platon, Sfantul Augustin, Hegel si Bergson.Ceea ce Bergson ne-a invatat in primul rand despre timp este caracterul ireductibil al duratei si al curgerii sale. Stiinta fizica clasica, si in special dinamica de la Newton incoace, studiaza miscarea corpurilor; or, pentru a putea masura miscarea si a-i da inteligibilitatea algebrica necesara, ea trebuie redusa la traiectorie.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Jean-Louis Vieillard-Baron

Carti Editura PAIDEIA

Carti din categoria Filosofie

One thought on “Problema timpului de Jean-Louis Vieillard-Baron

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Problema timpului de Jean-Louis Vieillard-Baron? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *