Psihologia si epistemologia creatiei matematice

Autor: Aurel Pera
Editura: Trei
Categorie: Psihologie
Produs: Psihologia si epistemologia creatiei matematice
ID produs: 9786064002396

Psihologia si epistemologia creatiei matematice de Aurel Pera – Descriere

Psihologia si epistemologia creatiei matematice isi propune sa raspunda la intrebarile privind potentialitatea creativa, procesuala si personalista din gandirea matematica. In acest sens, autorul aprofundeaza teme precum personalitatea creativa si supradotarea, relatia dintre imagine si concept in procesul gandirii, raportul dintre reprezentare, traita ca imagine senzoriala, si concept – care nu si poate dovedi existenta decat in dinamica activitatii mentale –, relatiile dintre proiectie si personalitate, dintre expresie si personalitate etc. De asemenea, cartea analizeaza procesul de creatie ca act psihologic si cercetarea logico matematica din perspectiva fundamentelor ontologice si psihologice ale gandirii matematice si ale matematicii ca stiinta.Cartea de fata reprezinta cel de al treilea volum dintr o serie de cercetari dedicate de autor psihologiei gandirii matematice, cele doua volume anterioare fiind Psihologia educatiei matematice si Cercetari experimentale de psihologie matematica.”Imbinand planul psihologic cu cel epistemologic in abordarea psihodidacticii matematice, autorul confera noutate, originalitate si greutate lucrarii sale.
El nu uita sa puna in ecuatie rolul euremelor, ca structuri psihice fundamentale ce conlucreaza la realizarea creativitatii, bazandu- se pe relatiile euristic algoritmic, pe gandirea divergenta si cea convergenta, reusind astfel sa inteleaga mai bine nu numai rolul gandirii in rezolvarea problemelor, dar mai ales efectele psihologice, logice si pedagogice ale abstractizarii si constructiei matematice.”– Prof. univ. Grigore Nicola”Initierea in tainele matematicii trebuie sa respecte indicatiile psihologiei, fara implementarea fortata a argumentelor logice.
Copilul trebuie sa fie ghidat de certitudine pe tot parcursul procesului de predare invatare, astfel incat sa devina capabil sa invete din propriile greseli. Ceea ce nu se poate face decat daca se dezvolta inclinatia spre cercetare, singura care duce la prevenirea inhibitiei si la deschiderea portilor spre fenomenul euristic.” – AutorulAurel Pera este doctor in filosofie la Universitatea din Bucuresti si doctor in psihologie la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu Motru” al Academiei Romane. Este conferentiar la Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic al Universitatii din Craiova, unde preda psihologia educatiei si alte discipline legate de domeniul psihologic.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Aurel Pera

Carti Editura TREI

Carti din categoria Psihologie

One thought on “Psihologia si epistemologia creatiei matematice de Aurel Pera

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Psihologia si epistemologia creatiei matematice de Aurel Pera? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *