Raspantii ale gandirii

Autor: Mircea Flonta
Editura: Humanitas
Categorie: Poezie, teatru, studii literare
Produs: Raspantii ale gandirii
ID produs: 9789735058913

Raspantii ale gandirii de Mircea Flonta – Descriere

Mircea Flonta aduna in aceasta carte articole si contributii aparute in ultimii cincisprezece ani in volume colective si in reviste de specialitate din tara si din strainatate. Ele acopera o vasta arie de preocupari privitoare la teme controversate – „raspantii ale gandirii“, cum le numeste autorul: de la situatia filozofiei in vremea noastra la conflictul stiinta-religie si de la deontologia demersului filozofic la impactul regimurilor totalitare asupra creatiei stiintifice si filozofice. In ciuda acestei diversitati, data chiar de varietatea peisajului gandirii filozofice de azi, volumul are o unitate conferita, mai presus de orice, de insasi personalitatea autorului.
Caci in lumea noastra framantata de patimi putini ganditori reusesc sa intruchipeze ca Mircea Flonta idealul dintotdeauna al filozofului, pentru care pasiunea si echilibrul, exactitatea si indoiala nu se exclud, ci se completeaza reciproc.„Am argumentat, desigur, cu staruinta in favoarea a ceea ce sustin. Sunt insa constient ca pot exista replici puternice, pe care le astept cu interes. Asa cum m-am straduit sa arat cu referire la tot ceea ce discut aici, exista puncte de vedere incompatibile ce pot fi aparate intr-un mod pe deplin convingator.
Sper ca tonul in care port discutia lasa sa se inteleaga ca nu imi fac iluzii in aceasta privinta. Concluzia nu poate fi decat una singura: Moderato cantabile!“ (MIRCEA FLONTA)

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Mircea Flonta

Carti Editura HUMANITAS

Carti din categoria Poezie, teatru, studii literare

One thought on “Raspantii ale gandirii de Mircea Flonta

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Raspantii ale gandirii de Mircea Flonta? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *