Religie si democratie in Europa la inceputul secolului XXI

Autor: Vasile Boari
Editura: Institutul European
Categorie: Stiinte sociale. Politica
Produs: Religie si democratie in Europa la inceputul secolului XXI
ID produs: 9786062402112

Religie si democratie in Europa la inceputul secolului XXI de Vasile Boari – Descriere

Reevaluarea rolului religiei in sfera publica reprezinta un demers pe cat de necesar, pe atat de actual, in conditiile in care se vorbeste, astazi, tot mai insistent, de o resurgenta globala a religiei. Spre deosebire, insa, de restul lumii, Europa se prezinta ca un caz aparte, in care procesul de secularizare continua. In aceste conditii, studierea rolului si relevantei religiei in sfera vietii publice europene, precum si la nivelul unor tari ce compun Uniunea Europeana, este cu atat mai necesara.
In acest context, volumul de fata exploreaza, dintr-o perspectiva pluridisciplinara, sociologica, politologica, istorica, juridica etc., anumite tendinte care au loc, in prezent, in cadrul Crestinismului si a Islamului european si efectele acestora asupra proceselor democratice din Europa. Cercetarea se desfasoara pe trei paliere principale: european, al Uniunii Europene si national. Sunt investigate si analizate cazurile unor state occidentale (Marea Britanie, Franta, Germania, Belgia) sau a unor state din Europa de Sud-Est (Romania, Bulgaria).

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Vasile Boari

Carti Editura INSTITUTUL EUROPEAN

Carti din categoria Stiinte sociale. Politica

One thought on “Religie si democratie in Europa la inceputul secolului XXI de Vasile Boari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *