Revista Timpul Nr. 232 - iulie 2018

Categorie: Reviste – Limba romana
Produs: Revista Timpul Nr. 232 – iulie 2018
ID produs: 2000000847313

Revista Timpul Nr. 232 – iulie 2018 – Descriere

TIMPUL a fost infiintat in 1876 la initiativa unor insemnati de oameni de cultura: Titu Maiorescu, Lascar Catargiu, Vasile Pogor, Th. Rosetti. Publicatia s-a bucurat de cel mai inalt prestigiu, ea impunand, inca de la aparitia sa, o directie noua, moderna, intregii noastre culturi, definindu-se prin spiritul ei critic si sentimentul valorii estetice.Incepand cu anul 1876 si pana in 1883 marele poet roman Mihai Eminescu a lucrat ca redactor, fiind primul redactor al acestei publicatii.
Alaturi de Mihai Eminescu au mai lucrat si publicat alti mari oameni de cultura ai vremii, reprezentanti de seama ai culturii romane: Ioan Slavici, I.L. Caragiale, Titu Maiorescu, Vasile Alecsandri, Al. Odobescu, Al.
Macedonski, I. Creanga, Iacob Negruzzi, Nicolae Gane (primar si prefect de Iasi), Ion Ghica, Eugeniu Carada (Ctitorul Bancii Nationale Romane), Lascar Catargiu, V. Pogor (primar si prefect de Iasi), Duiliu Zamfirescu, Th.
Rosetti.Titlul a parut atat de consacrat incat, in 1910, cativa intelectuali ieseni, grupati in jurul istoricului A. D. Xenopol, l-au reluat pentru o revista de atitudine culturala care a aparut pina in vremea primului razboi mondial.
In anul 1971 marele scriitor Marin Preda a lucrat ca si corector la acesta revista. Revista TIMPUL, fiind una din cele mai importante tribune de manifestare ale “spiritului critic“, dimensiune esentiala a spatiului cultural, aparitia sa a fost interzisa de regimul comunist.In anul 1990, dupa Revolutia Romana din decembrie 1989, publicatia a fost reinfiintata, la initiativa unui grup de oameni de cultura ieseni, de formatii umaniste foarte variate. Mai intai saptamanal de cultura, opinie si atitutudine, apoi, din 1993 si pina in prezent, ca lunar de cultura, TIMPUL s-a impus din nou, pe piata publicatiilor de gen din Romania, bucurandu-se de aprecierile personalitatilor vietii culturale romanesti si ale unui numeros public.De la inceputul editarii seriei noi, revista TIMPUL si-a facut clare principiile unui program cultural care ii ghideaza aparitiile, ceea ce determina situarea sa in plan superior pe scara valorica a publicatiilor de acest gen.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti din categoria Reviste – Limba romana

One thought on “Revista Timpul Nr. 232 – iulie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *