Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate

Autor: Vasile Marineanu
Editura: Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania
Categorie: Medicina
Produs: Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate
ID produs: 9786069770368

Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate de Vasile Marineanu – Descriere

Vasile Marineanu este seful Centrului National Militar de Psihologie si Sanatate Comportamentala din Ministerul Apararii Nationale, presedinte si membru fondator al Societatii de Psihologie Militara si conf. univ. dr.
asociat in Departamentul de psihologie al Universitatii din Bucuresti, unde sustine cursurile Psihologie clinica, Pregatire psihologica si managementul incidentelor critice. Este absolvent al Academiei Fortelor Aeriene (1989), al Facultatii de Psihologie din Universitatea Bucuresti (1996) si al Centrului European pentru Studii Strategice de Securitate ¨George C. Marshall¨, Germania (2001).
A obtinut doctoratul in psihologie la Universitatea din Bucuresti (2001), cu o tema despre mecanismele psihologice de influentare a atitudinilor (coordonator prof. univ. dr.
Mielu Zlate).Are o experienta de peste 20 de ani in domeniul psihologiei clinice si operationale, dobandita in perioada in care a lucrat la Corpul NATO de Reactie Rapida din Valencia, Spania (2005-2008) si in teatrele de operatii militare din Bosnia-Hertegovina (1997), Kosovo (2000, 2002, 2004) si Afganistan (2010). De asemenea, este specializat in domeniul psihologiei aplicate in sprijinul programelor de pregatire pentru supravietuire in conditii extreme, evitare a capturarii, rezistenta in conditii de izolare si reintegrare a personalului reintors din captivitate (Psihologie SERE), specializare dobandita la Royal Netherlands Center for Man in Aviation in colaborare cu US Joint Personnel Recovery Agency – JPRA, Amersfoort, Olanda.Din anul 2014, este reprezentant national pe probleme de sanatate mentala in cadrul NATO Centre of Excellence for Military Medicine, iar din anul 2015 a devenit membru in Comitetul Director al International Applied Military Psychology Symposium (IAMPS) si membru al Grupului de Cercetare (Research Task Group) in domeniul violentei sexuale din cadrul Panelului Medicina si Factor Uman al Agentiei NATO pentru Stiinta si Tehnologie. In anul 2018 a fost presedintele editiei nr.
53 a IAMPS, organizata in 7-11 Mai 2018, in Bucuresti.Cartea este un ghid de practica psihologica avansata intr-un domeniu fascinant si mai putin cunoscut – psihologia SERE – despre supravietuirea in conditii de izolare, evitarea capturarii, rezistenta in captivitate si evadarea din captivitate (SERE – Survival, Evasion, Resistance, Escape). Practicile psihologiei SERE reprezinta un domeniu specializat al psihologiei clinice si o subramura a psihologiei militare operationale. Psihologii SERE sunt psihologi clinicieni operationali specializati sa ofere atat pregatire in cadrul programelor de formare SERE, cat si sa lucreze cu personal recuperat, care a trecut prin incidente de izolare sau reprezinta situatii de persoane disparute, ostatici, prizonieri de razboi, evadati etc., care parcurg un proces de reintegrare in societate, familie si in viata profesionala.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Vasile Marineanu

Carti Editura ASOCIATIA DE STIINTE COGNITIVE DIN ROMANIA

Carti din categoria Medicina

One thought on “Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate de Vasile Marineanu

  1. Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate de Vasile Marineanu merită citită?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *