Rolul si activitatea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate

Autor: Gabriela-Nicoleta Chihaia
Editura: Universul Juridic
Categorie: Drept
Produs: Rolul si activitatea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate
ID produs: 9786063902307

Rolul si activitatea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de Gabriela-Nicoleta Chihaia – Descriere

„Lucrarea abordeaza problematica penitenciarelor din mai multe perspective, face o radiografie a actualului sistem de executare a pedepselor privative de libertate in contextul european de cautari de inceput de secol, a celor mai pertinente solutii pentru limitarea nocivitatii populatiei carcerale asupra individului ce executa o pedeapsa. Recomandarile europene in materie stabilesc cu minutiozitate normele prin care indivizii supusi unor forme de inchidere trebuie sa aiba acces la drepturile constitutionale, la drepturile civile si politice, la exercitarea libera a manifestarilor personalitatii, astfel incat institutia penitenciara trebuie pusa permanent sub lupa legalitatii, a respectarii drepturilor omului, a asigurarii accesului la invatatura, cultura, munca, sanatate, dezvoltare individuala, informare si participare la viata de cetatean. In etapa in care ne gasim, judecatorul de supraveghere a privarii de libertate nu are doar un rol de asigurare a legalitatii executarii mandatului, ci si un rol activ de asigurare a legalitatii activitatilor personalului, de cunoastere si limitare a eventualelor incalcari ale normelor executive de catre institutie, cadre, functionari, ceilalti condamnati, ce afecteaza modul de executare a raportului juridic de drept executional penal.Obiectivul principal al lucrarii a fost acela de a demonstra ca libertatea individului in cadrul restrictiilor stabilite prin hotararea definitiva a instantei de judecata nu trebuie afectata cu nicio masura suplimentara care sa creeze suferinte si neajunsuri, in afara celor inerente si care fac parte din substanta si natura pedepsei la care infractorul este supus si pe care trebuie s-o execute.”

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Gabriela-Nicoleta Chihaia

Carti Editura UNIVERSUL JURIDIC

Carti din categoria Drept

One thought on “Rolul si activitatea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de Gabriela-Nicoleta Chihaia

  1. Este cartea Rolul si activitatea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de Gabriela-Nicoleta Chihaia într-adevăr demnă de lectură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *