Romania si liberalismele ei - Traditie si libertate

Autor: Virgil Nemoianu
Editura: Spandugino
Categorie: Stiinte sociale. Politica
Produs: Romania si liberalismele ei – Traditie si libertate
ID produs: 9786068401713

Romania si liberalismele ei – Traditie si libertate de Virgil Nemoianu – Descriere

Volumul Romania si liberalismele ei are doua scopuri. Cel dintai este acela de a schita felul in care un expatriat vede, de la oarecare distanta, desfasurarile socio-politice din ultimii zece ani in tara sa natala, in literatura ne-am obisnuit cu ideea ca exista „lecturi multiple” ale textului. Eu cred ca acelasi lucru e valabil si la nivelul mai general al culturii si civilizatiei.
Punctele de vedere deosebite (in masura in care nu sunt in chip evident absurde sau contrare realitatii masurabile si empirice!) se completeaza, nu se contrazic. Realitatea e totdeauna mai complexa decat o singura explicatie individuala, oricat de buna ar fi aceasta. Explicatia are doua sau trei dimensiuni, in vreme ce realitatea are dimensiuni mult mai numeroase.
Iata motivul epistemologic al oricarui soi de pluralism. Cu aceasta ajung la al doilea scop al cartii. Ea vrea sa explice dialectica destul de chinuita a relatiilor dintre societatea de la Dunarea de Jos si formele variate ale liberalismului, ea vrea sa sublinieze rolul central pe care l-a jucat si il joaca „lucrul cultural” in aceste relatii.

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

RETURNARE ȘI LIVRARE: Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Livrare gratuită în magazin. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti scrise de Virgil Nemoianu

Carti Editura SPANDUGINO

Carti din categoria Stiinte sociale. Politica

One thought on “Romania si liberalismele ei – Traditie si libertate de Virgil Nemoianu

  1. Salut, iubitorilor de cărți! Ați citit cartea Romania si liberalismele ei – Traditie si libertate de Virgil Nemoianu? Aș dori să știu dacă merită timpul și efortul să o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *