1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6Editura: Fundatia Eidos
Categorie: Arta, arhitectura
Produs: Romanias
ID produs: 9789730303216

Romanias – Descriere

Editie in trei limbi: Romanian, English, French – pret pe bucataVa rugam sa mentionati in campul de observatii al comenzii modelul preferat. Livrarea se va face in functie de disponibilitate.ROMANIAS este un salt in adancul Romaniei contemporane si planurile ei largi de reprezentare prin obiectivul unui grup de fotografi si scriitori de clasa internationala care impreuna pun sub lumina Romania, in timp ce este celebrata aniversarea de 100 ani (1918-2018), dar si 30 de ani de la Revolutie (1989-2019). Aceasta constelatie de voci este curatoriata de catre Florian Ebner, curator sef al departamentului de fotografie, Centre George Pompidou, Paris.
“In ciuda diferentei metodologice si stilistice, de subiecte si interese, acesti autori impartasesc o viziune a Romaniei care e simbolizata in titlul la plural al albumului: „ROMANIAS”. Fiindca e dificil sa vorbim de o singura Romanie. Mai multe tari, mai multe realitati par a exista sau coexista in interiorul Romaniei in mod simultan, la fel ca in multe din tarile Europei de Est.
Ce descopera acesti cinci fotografi in Romania, care sunt gandurile pe care le proiecteaza viziunea lor particulara asupra acestei tari si in ce fel rezoneaza ea cu aceea a lui Cristian Movila, fotograf roman si fondator al EIDOS, care contribuie el insusi cu un eseu fotografic la aceasta carte? Ce vom descoperi in aceste sase colectii fotografice care, departe de cliseele si ideile primite de-a gata despre Romania, reprezinta o instanta de cercetare a societatii? Aceste reportaje nu se aseamana cu fotografia de stiri sau acoperirea marilor conflicte ori razboaie care au conferit pana la urma celebritatea marcii Magnum. Nu numai ca ele ofera o imagine transversala a Romaniei, ci sunt intesate de indiciile latente pe care doar viitorul le va dezvalui.” Florian Ebner, curatorul proiectului Cartea a fost publicata de catre Fundatia EIDOS, Bucuresti, avand un design realizat de catre Sascha Lobe si Pentagram, Londra. Aceasta insoteste expozitia care va calatori, expozitie ce a fost lansata la Muzeul National de Arta al Romaniei in 2019.
CONTRIBUITORI Curatoriata de: Florian Ebner, curator sef al departamentului de fotografie, Centre George Pompidou, Paris Fotografii de: ● Bieke Depoorter (Belgia) ● Thomas Dworzak (Germania) ● Paolo Pellegrin (Italia) ● Alec Soth (SUA) ● Newsha Tavakolian (Iran) ● Cristian Movila (Romania) Texte de: ● Alec Balasescu (Romania / Canada) ● Andrei Codrescu (Romania / SUA) ● Gabriel Diaconu (Romania) ● Gideon Jacobs (SUA) ● Elena Tanase (Romania) ● Adrian Vancica (Romania) Editata de: Farah Nayeri, Culture Correspondent, The New York TimesDESPRE Fundatia EIDOS / ABOUT the EIDOS FoundationFundatia EIDOS este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti, Romania, avand ca misiune sustinerea si dezvoltarea durabila a practicilor culturale inovatoare la nivel global si multidisciplinar. Eidos opereaza la intersectia dintre creativitate, tehnologie, filosofie si antreprenoriat, organizand evenimente, programe educationale, cercetare experimentala si suport pentru productia proiectelor artistice. Misiunea noastra este sa construim punti de comunicare intre creatori si vizionari din Romania si din restul lumii ,si sa le oferim o plaja emergenta de platforme ce faciliteaza schimbul de expertiza.
Ne dorim sa conectam…

Faceți Clic Aici Pentru Informații Suplimentare

LIVRARE ȘI RETURNARE: Livrare gratuită în magazin. Pentru comenzile a căror valoare depășește 150 lei, transportul este gratuit. Aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului achiziționat online pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Carti Editura FUNDATIA EIDOS

Carti din categoria Arta, arhitectura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.